Verrassende inheemse eenjarigen (en hoe uw regio's te vinden), met alan branhagen - a way to garden

verrassende inheemse eenjarigen (en hoe uw regio's te vinden), met alan branhagen - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo'. Margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

verrassende inheemse eenjarigen (en hoe uw regio's te vinden), met alan branhagen.

VE BEEN COMPENSE meer inheemse plantgerichte tuin transformaties in de afgelopen jaren, zoals ik weet dat velen van jullie luisteren hebben, ook. Ik sprak onlangs met Alan Branhagen, een levenslange naturalist met een achtergrond in landschapsarchitectuur, die al tientallen jaren wilde tuinen maakt, zowel thuis als in zijn openbare tuincarrière.

Alan en ik spraken over enkele van zijn eigen inheemse plantenavonturen, en hij benadrukte enkele inheemse eenjarigen voor ons die verschillende sleutelrol kunnen spelen in onze tuinen, zoals ze dat doen bij hem thuis (boven.

Alan is directeur van Operaties op het 1200-acre.

Hij is de voormalige directeur van Tuinbouw in Powell Gardens in Kansas City. En hij is de auteur van twee boeken over Midwestern inboorlingen:.

dat is een uitgebreide gids voor de beste 500 tuinsoorten, en.

(affiliate links), onderdeel van een reeks die ook een zuidoostelijke en een noordoostelijke editie heeft.

Enter om uw keuze van een volume van de Native Plant Primer serie te winnen, afhankelijk van waar u tuiniert, door commentaar te geven in de doos naar beneden naar de onderkant van de pagina.

com/podcast-speler/30518/namen-met-alan-branhagen-a-way-to-garden-with-margaret-roach-july-25-2022.

Gefeliciteerd met boeken, boeken, boeken en je bent een drukke vent.

Dus, we hebben elkaar leren kennen onlangs omdat we gewerkt aan.

En ik hield van het verhaal dat je me vertelde toen we eraan werkten, over een van uw eerste soort aha momenten over inheemse eenjarigen. Want echt, hoeveel van usquick test iedereen luisteren kan een inheemse eenjarigen noemen?

Ja, ik was bezig met natuurbehoud gefinancierde projecten voor het Iowa Department of Conservation, eigenlijk het doen van vogelonderzoeken en tussenin Je moet die vroeg in de ochtend doen, en dan gaan we naar al deze natuurgebieden. En het was in Loess Bluff Prairie in West-Iowa, en Im als, Oh, mijn god, hier is sneeuw-op-de-berg groeien op deze prairie.

Natuurlijk, ik kende die plant als een levenslange tuinman, hoewel ik waarschijnlijk 20 was op dat moment of misschien zelfs in mijn tienerjaren, maar ik bedoel, dat was dat aha moment. En ik keek, ja, het is een inheemse plant. En natuurlijk is het een die ik deed dekken in mijn boek.

Dus, mensen hebben het waarschijnlijk gezien in zaadcatalogi enzovoort.

En dus, er zijn inheemse eenjarigenand nog, opnieuw, als we een snelle quiz, ik bedoel, ik kon niet uit de top van mijn hoofd, ik had problemen toen ik voor het eerst dacht over, echt het noemen van veel van hen uit mijn gebied.

En een beetje later in de show, nou vertel mensen hoe ze te vinden die voor hun gebied.

Maar je vertelde me ook over een boek dat werd gepubliceerd, denk ik, in 1976, die de gekste titel ooit, een boek van Hal Bruce: Hoe te groeien Wildbloemen en Wild Shrubs en Bomen in Uw eigen tuin.

Dat was inspirerend voor je, titel niettegenstaande.

Een van mijn leraren leende me dat boek en ik las het door, en het was gewoon zo inspirerend voor mij. En ik begon al snel meer inheemse planten in mijn tuin te planten en eigenlijk haalde een aantal van de niet-native of invasieve. En dus, dit is lang geleden toen ik een tiener was, ik was 14 toen, dus het was 1976 toen dat uitkwam.

Dus, je hebt echt deze experimenten die, zoals ik al zei, Ik heb gedaan meer en meer mezelf. En ik deed een aantal vroeg, decennia geleden, maar meer en meer de laatste 10 jaar vooral, zoals ik denk dat veel mensen zijn.

Vertel ons gewoon Je stuurde me een foto de andere dag, een momentopname van uw huis. Ik denk dat het zou kunnen zijn geweest de voortuin. En waar er was wel, waar men normaal zou verwachten een gazon, er was als.

Dus, vertel ons gewoon een beetje over de tuin waar je nu bent, waar je thuislandschap, hoe dat eruit ziet in vergelijking met een gemiddeld landschap.

Ja, ik absoluut lopen de talk. Dus, ja, ik kocht mijn huis vijf jaar geleden, toen ik hier verhuisde naar Minnesota om mijn baan hier te accepteren. En ik kocht een huis in een traditioneel landschap, in ieder geval de voortuin. De achtertuin botst tegen een beboste gang, wat echt mooi is. Maar de voortuin was gewoon een traditioneel landschap, en eigenlijk een vrij grote voortuin. Ik bedoel, er waren taxussen en daglelies en geïrrigeerd gras.

Het eerste wat ik deed was de daglelies eruit scheuren. Ik hield een paar taxussen bij het huis. En het kijkt uit op de zuidwestelijke helling, een zeer hete zuidwestelijke helling van echt goed gedraineerde grond. En ik ontwierp al snel een aantal bedden die echt prairie thema's zijn om in dat gebied te gaan. En het is een geweldig succes geweest, zoals ik met jullie deelde.

En dat is een van die eenjarigen die ik denk dat de meeste tuinders gaan rennen in die plant. Het gaat gewoon naar boven waar ze verstoren de grond. En natuurlijk, Ik laat dat, want het voegt gewoon zo'n grote spetter van contrasterende witte kleur. Het is geweldig voor bestuivers, en het kan een beetje rammelend. Dus, Ik bewerk het een beetje waar ik het niet wil, maar het is een van die die je echt wilt vieren.

Dus, je zei matrix planten, vertel me nu snel wat je niet deed dat en wat is dat soort van?.

Ik bedoel, dat is echt populair nu, waar je niet veel mulch gebruiken. Je plant structurele planten, grote, langlevende dingen zoals.

En dan zet je in seizoenskleur, planten die hebben als een seizoensgebonden twee weken durende bloei periode tussen dat, en dan grondbedekking. En de hete grondcover nu is sedges eigenlijk fungeren als je levende mulch.

En het is echt een goede manier om een kleine tuin opgezet, maar het kan prijzig zijn, en dat was mijn reden. Het is alsof ik moest werken een beetje meer overuren met de natuur, dus.

We hebben deze drie primaire elementen, de permanente grote jongens, de tussenliggende die wat vulwerk doen, en dan de grondbedekking laag.

Ja, en de eenjarigen passen in die seizoenskleur, en ik heb er eigenlijk een beetje mee gespeeld. Ik weet dat ik een beetje zou gaan praten over sommige van de niet-lokale inheemsen die ik daarvoor gebruik.

Over plaatsbewaarders gesproken, dus hier ben je, je had dit gazon en geïrrigeerd gazon er bovenop. En dat zou gaan, en je begon de nieuwe dingen in te zetten, maar de nieuwe dingen dont allemaal Vooral vaste dingen, niet snel vasthouden en snel in te vullen. Dus, sprekend van de eenjarigen die kunnen worden verpleegkundige gewas / bedekking gewas / vullers, tijdelijke metgezellen, wat zijn sommige van degenen die je hebt gebruikt daar thuis of in je werk?

Zwartogige Susans is echt een klassieke die ik voor het eerst gebruik 35 jaar geleden toen ik werkte in de Bosreservaat District herstellen prairies, grote gebieden. En het zou laten zien aan het publiek dat je eigenlijk iets doet, want het eerste seizoen, het zal komen en bloeien, en ja, fungeren als een verpleegster gewas voor de langer levende vaste planten die komen in onder.

En dan, natuurlijk, een andere echt goed is patrijserwt.

en het komt echt in bloei in de late zomer, die prachtige gele bloemen die buzz-pollinated door bijen. Ik bedoel, het zal een hoorbare ervaring naast een visuele.

omdat het zoveel bijen aantrekt. En opnieuw, sinds zijn buzz-gepollineerd, schudden ze eigenlijk de bloem om het stuifmeel te krijgen, en je kunt het horen.

En die werd gekenmerkt, sprekend van de reeks van primers die je deed, het Midwesten volume van, in het noordoosten, die plant werd ook aanbevolen voor dat gebruik daar. Dus, het een wijdverspreide Has utilitaire toepassingen in een wijdverspreid gebied van het land, die patridge erwt.

En natuurlijk heb ik nog steeds beide planten in mijn huidige landschap. Eigenlijk gaf ik mijn keukentuin op vanwege herten en konijnen, en ik bekeerde me tot bestuivingslandschap, en dat is wat ik gebruikte om dat mee te verplegen. En natuurlijk ging het al door een ander niveau van opvolging. En ik denk dat ik zelfs een foto van de patrijserwt deelde tussen het spleet van mijn voorwand en mijn voorste stap van mijn voorportaal.

En je hebt een leuke, kleine begroetende plant langs daar. Dan heb ik net bewerkt wat ik niet wil.

: Dus, je hebt waarschijnlijk minder van hen dan toen ze actief werden gebruikt als een verpleegster gewas voor de dingen die later dat duurde tijd om te ontwikkelen, maar je hebt nog steeds elementen van hen.

En ik denk dat je me vertelde over a.

een bijenbalsem familielid dat ik nog nooit eerder had gehoord.

In Powell Gardens, opnieuw, begon ik daar 25 jaar geleden te werken, en een van mijn eerste projecten was het creëren van een grote parkeerplaats landschap waar we, opnieuw, herstelde een grasland gemeenschap daar. En we gebruikten zwartogige Susans, maar we gebruikten ook een paar meer zuidwestelijke, Midwestern inboorlingen daar.

En nogmaals, ze creëerden die eerste seizoen splash van kleur.

is gewoon een echt opzichtige, opzichtige plant en echt, echt rijk aan nectar, het aantrekken van veel interessante bijen en bestuivers, dus.

: Veel van die mint relatieve dingen doen dat en dan zijn sommige van de andere dingen die je hebt genoemd zijn composieten of zonnebloemen of madeliefjes familieleden. En die zijn ook super ik bedoel, de mint dingen en de composieten zijn super voor bestuivers.

: Dus, het is logisch dat deze een echt goed werk zouden doen.

: En opnieuw, ze vervaagden na verloop van tijd, behalve waar misschien houtchuck groef een klein gat en je creëert een verstoring.

En dan die dingen zouden opduiken op die plek. Natuurlijk, dat is ongeveer hun rol in de natuur.

Ik hou daarvan omdat waar een verstoring optreedt van wat dan ook, ofwel een klein, zoals je net zei, een dier dat een gat graaft, tot iets veel groters, zoals een grote weer gebeurtenis of wat dan ook, de eenjarigen haasten zich om de ruimte in te nemen.

En nogmaals, misschien moeten we nu gewoon zeggen tegen de mensen, deze zijn niet allemaal inheems voor iedereen luisteren, tuinen enzovoort. En het gaat wat huiswerk nemen, zoals we zeiden in.

Als je echt wilt vinden degenen die afkomstig zijn van uw zone, ik vond dat de Lady Bird Johnson Wildflower website, wilde bloem.

Je kunt daar gaan en zijn als collecties van verschillende U kunt filteren voor uw staat, check het vakje voor uw staat. En dan als je er bent, kunt u dan een andere doos controleren voor de levensduur van de planten die u zoekt. Als je op zoek naar vaste planten, het kan filteren voor vaste planten, tweejaarlijksen of eenjarige. Dus, je kunt controleren eenjarigen en zijn geweldig. Je krijgt een lijst van de beste inheemse eenjarigen voor uw staat.

Ik bedoel, nogmaals, het is niet helemaal hyper-lokaal, maar dat is vrij dichtbij.

Of je zou kunnen gaan naar uw staat wildflower society website.

sommige van hen hebben planten lijsten, ook. Dus, ik bedoel, alles waar het over ging zijn niet voor iedereen, is wat zeiden. Maar sommigen van ons gebruiken degenen die zijn uit andere delen van het land, ook.

Vertel ons over sommige daarvan, zoals jij en je Californische papaver.

Ik kan niet zonder mijn Californische papavers en dan hier, ze niet erg goed doen dit jaar omdat we hadden zo'n schokkend droge lente. Maar op een normaal jaar, ze zijn echt belangrijk onderdeel van mijn voortuin landschap. Juist als de laatste sneeuw smelt in de lente, strooi ik de zaden uit, meestal in de kale gebieden langs de rand van de bedden of wat dan ook, in tussen de aanplantingen. En natuurlijk, ze zijn koel-seizoen eenjarigen en komen en bloeien in de vroege zomer en dan zijn gewoon zo prachtig.

Zodra je dat in bloei hebt gezien en hoe ongelooflijk mooi blauw dat is, dat is een andere. En natuurlijk, het maakt een geweldige metgezel met de briljante oranje Californische klaprozen, dus-.

En zaai je dat op dezelfde manier om dat te doen?.

Dit zijn Mensen krijgen dit idee, niet planten dingen tot na het gevaar van vorst.

Nu, welke zone ben je waar je bent? Je bent in de buurt van Minneapolis, yeah?.

We waren vroeger Zone 4, maar echt, de kern metro en eigenlijk waar mijn tuin is, is Zone 5 nu. Ik kan gemakkelijk groeien Zone 5 dingen nu, dus.

Dus dat zijn twee die uit Californië komen. En hier, ik in New York State en ik heb een obsessie met eentje uit, denk ik, Texas en misschien delen van Florida. En ik weet het niet, een paar andere plekken.

Het is gewoon prachtig en zijn harige en zilverachtige overal. En dan produceert het gewoon deze candelabras van bloemen, van gouden bloemen.

Het grote ding is dat met die ene, zoals Southern Exposure Seed Exchange is het verkopen van het zaad, en Annies Annuals al jaren verkoopt jonge planten ervan, die je kunt krijgen door postorder. Dus, sommige van deze zijn beschikbaar en sommige nemen, nogmaals, een beetje meer huiswerk te vinden.

Ik bedoel, een andere inheemse jaarlijkse die wijdverspreid is, denk ik, tegenwoordig is gewoon de Amerikaanse zonnebloem, de jaarlijkse zonnebloem.

En dus, op dezelfde manier dat de soort van dat is, is niet deze ene stengel met een groot hoofd, zijn als dit gekke ding, toch?

En zo, zijn er anderen die jij gebruikt die uit gebieden ver buiten het Midwesten komen?.

En Seed Savers in mijn geboorteplaats Decorah, Iowa, verkocht dit jaar. Ik was zo blij, en wat een grote plant. Die komt niet erg goed terug voor mij. Dus, ik moet meestal beginnen een paar vroeg, goed, in de late winter of vroege lente. En dan zet ik ze in kleine turf-potten en zet ze dan waar ik ze wil. Maar de bloemen zijn als 4 inch over en lavendel, hoewel er een witte vorm van het.

Zodra je de hommels ziet, en de zweetbijen, en de Monarchvlinders, en alle dingen die daarvan genieten, zul je er aan verkocht worden. En zelfs als het naar zaad gaat, voeden de Goldfinches zich eraan. En de zaadvoorraad houdt de winter goed vast en is eigenlijk behoorlijk aantrekkelijk in de winter.

Ja, Select Seeds verkoopt het zaad ook. Dus, dat is er een die ik begin, zoals je zei, dat Seed Savers het nu ook heeft. En ik zie het komen, worden tentoongesteld, wat geweldig is, is echt geweldig.

Dus, sommige, zoals je al zei, vlooienbane, de jaarlijkse vlooienbane.

dat net als je een gat ergens in veel van het land te graven, het zal verschijnen.

En er zijn andere vlooien, ook, maar dat is de jaarlijkse die praatte over.

Ik denk dat die beide in 40-iets staten zijn, volgens de afstandskaarten of zoiets.

Maar het grappige met die, er is geen zaad bronnen voor hen.

Nu, in Engeland, kunt u zaad kopen voor jaarlijkse vlooienbane, onze jaarlijkse vlooienbane.

Daar is de bevestiging dat het een grote plant, toch?.

Dus, iedereen trekt gewoon deze dingen uit. Ze zien juweel, ze zijn als, Oh, mijn hemel. Het gaat over de hele tuin. Het is in een vochtige, schaduwrijke of semi-schaduwige ruimte. Wat vertel je ons dat je denkt, met de ervaring die je hebt van al die jaren, wat doe je? Wat is de hand die je neemt naar die plant of naar vlooien?

Nou, ik bewerk, maar ik zou niet zonder.

zijn gewoon zo leuk en vooral kinderen en volwassenen genieten van hen. De andere naam van het is touch-me-niet omdat wanneer de zaden in de buurt van rijp of de vruchten worden bijna rijp, je raakt het aan en natuurlijk, het explodeert, dat is altijd een hoop plezier. En dan de kleine zaden binnen, ze zijn eigenlijk eetbaar. En als je krabt het oppervlak van hen, er zijn gewoon deze prachtige robins-eieren blauw onder, en hebben deze olie van wintergroen aroma voor hen.

Maar de bloemen zelf, ik bedoel, het is als de gevlekte juweel.

is gewoon een van de favoriete nectar bronnen van onze robijn-throat kolibrie hier in het oosten. En als je een mooi stuk van het, een kolibrie zal het net als een kolibrie feeder bewaken. Maar ja, het kan te rammeloos zijn. Dus, we bewerken ze hier, en zorgen ervoor dat ze niet inbreuk maken op enige andere speciale planten.

tenminste in mijn gebied, het meer zie ik de hommels het gebruiken. En zijn meestal meer in een mesic bos, een vochtig bos in plaats van De.

is meestal in meer natte gebieden in onze lokale omgeving.

We horen zijn vrij wijdverspreid, maar zijn altijd de grond moet wat vocht te hebben. Niet nat, maar weet je wat ik bedoel? Het kan ook niet bakken, en zijn schaduwrijke, meestal schaduwrijke. Dus ik wil gewoon praten over sommige die je wenste mensen meer wist.

is de blauwogige Maria en zijn een winter jaarlijks. Dus, het komt eigenlijk in de herfst en bloeit in de lente, en dan is het verdwenen. Maar oh, mijn god, als je het ooit hebt ervaren in het wild, wanneer je grote vlekken van het, meestal in mesische overstromingsbossen. En het werd beide gevonden waar ik werkte in Illinois en in Missouri. De enige plek die ik heb gezien het echt succesvol in een tuin is in de Engelse Woodland Garden in Missouri Botanical Garden in St. Dus, dat is een, denk ik, mensen echt, echt, echt moet kijken.

Ik liep tegen dat in Missouri, omdat het voornamelijk een Ozark inheemse en we gebruiken het in onze levende muur, onze rots-tuin display, en het zou gewoon zelf zaaien. En zijn als deze roze baby's adem. En ik weet dat het genaturaliseerd zelfs in de noordelijke Indiana en ga zo maar door. Dus, het moet goed doen over een breed gebied. Ik heb het nog niet geprobeerd in Minnesota, hoewel ik van plan ben, en het houdt van het warm en droog.

En dan, oh, mijn god, als je ooit de Leavenworths eryngium ziet.

van goed, het is aan de westkant van Kansas City en zuidwaarts in de Grote vlakten. Ze zien eruit als deze prachtige, paarse ananassen, de bloemen doen. Het is een van die die als je de heetste, droogste, hel-strip plek die je denkt dat niets zal groeien, die plant zal het leuk vinden. Bij Powell Gardens, de enige plek die het echt zelf-zaaien was in een grindruimte tussen de kassen, maar wat een andere plant die, ja, alsjeblieft, probeer het. Nogmaals, maar je moet hebben volledige, intense zon en een hete plek voor het.

Ik zag dat Missouri Wildflowers, het zaadbedrijf dat je ze kent, ik denk dat, huh?.

Nou, ze verkopen allerlei Missouri oorspronkelijke inheemse planten, maar ja, ze zullen je de zaden van die sturen.

Dus, dat was een grote bron omdat ik ging, nadat je draaide me op een aantal van deze dingen en ik was lezen over hen. Ik zocht naar bronnen en zeker genoeg, ze hadden veel en ik wist niet dat kinderkamer.

Dus wat andere dingen dan die geweldig uitziende voortuin. Welke andere gekke dingen zijn jullie daar aan het doen [gelach]?.

We willen zich ontdoen van deze droogte die vast zat in.

Ja, jullie zijn echt En elke keer als ik klaag over geen regen hier, denk ik aan u en mensen elders in het land die in ware diepten van droogte en ja, het ongelooflijk.

Ik denk, Als je een laatste plant wilt bedekken, natuurlijk, de gewone niezeweed.

Dat is vooral goed voor de randen van bedden of tegen paden en trottoirs. Dat is een andere die zichzelf zal zaaien, dus.

Zijn mooi en mooi blad, ook. Dus, wat goed doen is, zoals ik zei, Ill geven veel links ook om mensen eraan te herinneren dat ze het huiswerk kunnen doen en vinden die voor hun regio, of proberen een keer uit andere regio's, ook, zoals we gekke mensen zijn altijd doen. Ik ben zo blij dat we elkaar ontmoet hebben en ik hoop goed doen meer dingen samen. Dus, veel waardering, en ik hoop dat het regent.

een podcast met Uli Lorimer van Native Plant Trust.

Andere foto's behalve zilverblad zonnebloem van Alan Branhagen.

binnengaan om elk volume van de inheemse plant primer serie te winnen.

LL KOOP EEN COPY van één voor de Native Plant Primer serie van Timber Press.

Alles wat je hoeft te doen om in te voeren is deze vraag te beantwoorden in het commentaar vak hieronder:.

inheemse eenjarige dat je kent, of beter nog een inheemse in uw gebied? Vertel het ons.

Geen antwoord, of verlegen voelen? Zeg gewoon iets zoals me tellen in en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ill kies een willekeurige winnaar na inzendingen sluiten op middernacht dinsdag 2 augustus 2022.

Disclosure: Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

courgette recepten en groente-bounty strategieën, met ali stafford.

Ik kweek inheemse planten! We hebben prairie rook, lavendel bijenbalsem, zwartogige Susans, melkweed, en sommige andere ik niet herinneren de naam aan. We hebben ook veel ochtend glorie die de hommels liefhebben evenals neuriënde vogels en havik motten.! We zijn zeer bestuiver vriendelijk.

Ik heb veel inboorlingen en ik ben altijd op zoek naar meer. Jewelweed zeugen zelf, net als jack-in de kansel( zelfs in de buurt van volle zon en droog, het moet iets weten dat ik dont). Asters, Zwartogige Susans, kardinaal bloem, berg laurier, trillium, zelfs dames slippers.

Ik kweek bijenbalsem, zwarte ogen susan, en heb veel zinnia en snapdragons geplant.

Ik zou graag meer te leren zo tellen me in!.

Als een Californische huiseigenaar, Ik heb opgenomen inboorlingen aan de westelijke kant van mijn eigendom dat kan weerstaan aan de verwelkende hitte en zon. Ceanothus, koffiebessen, epilobium canum ssp. Garrettii Orange Carpet, Russische rivier coyote munt, blauwe hibiscus Santa Cruz, gemengd met een aantal succulenten. Tot nu toe gaat het goed als ik die kant op zijn eigen druppelbevloeiingslijn heb.

Mijn enige voorbehoud is dat tuiniers zich ervan bewust moeten zijn dat alle delen van California Bluebell, Phacelia Campanularia, of Bluebells van welke soort dan ook, giftige glycosiden bevatten die giftig zijn voor mensen, honden, paarden en vee. Ze kunnen een giftige klimop veroorzaken zoals dermatitis als je tegen hen poetst. Als een huisdier eigenaar, zou ik ze niet planten.

Ik houd nu juwelen in mijn tuin, die ik vroeger uithaalde!.

Ik legde in een inheemse weide dit voorjaar al genieten van de insecten die bezoeken!.

We hebben Jewelweed, Zwartogige Susan, Koningin Annes kant, vlooienbane, tikweed, hier, onder een groeiend aantal vaste planten zoals Kardinaal Bloem en Melkweed.

Ik heb grondig genoten van deze episode~! Blijf al het goede werk!.

Mijn keuzes van tuinuitrusting, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

courgette recepten en groente-bounty strategieën, met ali stafford.

het gazon heroverwegen, met ecologische horticulturist dan wilder.

het managen van steltgras en andere invasieven, met angela sirois-pitel.

de lastige kwestie van het oogsten van knoflook.

ongebruikelijke inheemse vruchten te kweken, met hortus arboretum.

onkruidoorlogen: haag bindweed en gevlekte spurt.

verrassende inheemse eenjarigen (en hoe je regio's te vinden), met alan branhagen.

mijn laatste opdracht: een serie in de New York tijden.

wat nu te planten voor een herfst moestuin.

#bading beauty #vrouwelijke bollfrog #thecompanyi.

Zaadgevulde hout papaverpads aka celandine papaver ak.

Fragility, impermanenceDit zijn de gedachten o.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Nood.

Gezien de keuze tussen zitten zichzelf in t.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

Met de EXPLOSIE van belang in inheemse planten in de afgelopen jaren, Ik weet Ik niet alleen onder tuinders die schrobben catalogi en speciale crèches.

het definiëren van inheemse planten en het kiezen van de juiste inheemse planten, met dan jaffe.

WAT MAAKT een bepaalde inheemse plant een goede keuze voor de thuistuin? En waar kunnen we zoeken naar aanwijzingen die inboorlingen zullen doen.

THNK 3-D, SAYS DOUG TALLAMY, co-auteur van The Living Landscape, en in feite, misschien 4D, aangezien door het ontwerpen van uw landschap in alle drie dimensies.

DE LECTURE die hij al een aantal jaren geeft is niet zo subtiel genoemd Kill Your Lawn. Ecologische horticulturist Dan Jaffe Wilder weet dat het opnieuw beginnen en het creëren van een hele inheemse habitat in plaats van een gazon is niet voor iedereen. Maar Dan wil gewoon onze aandacht te grijpen en ons te krijgen om te beginnen met een aantal veranderingen ten minste in de manier waarop we zorgen voor het gras dat we willen in onze landschappen. En misschien geven een beetje vierkante voetafbeelding van het aan een andere soort meer diverse aanplant, ook, zoals de wilde aardbeien (.

Alternatieve, meer eco-gerichte stijlen van gazon zorg, samen met een aantal gazon alternatieven is waar hij en ik spraken over op de podcast. Dan is directeur van Applied Ecology at.

in Wales, Massachusetts, en zijn 8000 hectare heiligdom. Hij is ook co-auteur met Mark Richardson van het boek Native Plants for New England Gardens.

com/podcast-player/29859/rethinking-lawn-with-dan-wilder-a-way-to-garden-with-margaret-roach-june-27-2022.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

verrassende inheemse eenjarigen (en hoe je regio's te vinden), met alan branhagen.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

Pacific Islands, where it has been included in the list of plant threats to Pacific ecosystems.

Met appelgroen blad en geel met rood gespikkelde bloemen.

2017, A preliminary assessment of the extent and potential impacts of alien plant invasions in the SerengetiMara ecosystem, East Africa, Koedoe 59(1), a1426. La achira: alternativa agroindustrial para áreas de economía campesina. Ik wil graag Canas plaatsen voor een hek. The other three were sweet potato (. The amount of rhizomes used for sowing is normally about 3,0004,500 kg/ha, and the planting density should not exceed 22,500 plants/ha. Een forse groeier die vrij hoog wordt. De cannas die hier te koop zijn, zijn meestal hybriden (kruisingen); ze worden door de kweker gemaakt.

Lost Crops of the Incas: Little-known Plants of the Andes with Promise for Worldwide Cultivation.

Als de wortels s winters afgeschermd worden, overleeft deze canna buiten. Many different Canna varieties exist, and some of them are resistant to a certain type of disease. De grote soorten wil ik als haag gaan gebruiken, voor privacy op het terras. 2002, Problem plants in Ngorongoro Conservation Area, Tanzania, Unpublished report submitted to the NCA in November 2002, 15p. In het begin zijn de rhizomen gevoelig voor rotting door teveel vocht en kleine pot vermindert te kans op teveel water geven. Ze hebben dit jaar wel zomers gebloeid, ik heb de uitgebloeide bloemen verwijderd maar geen herbloei helaas. Although it can tolerate dry periods, occasional irrigation will be beneficial for the yield. canna zaden hebben de afmeting van een kleine erwt.

php?title=Canna_indica&oldid=1111561730.

Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. Andere gebruikte benamingen: Canna x generalis. Komend jaar blijven ze in die pot staan, aangezien het wemelt van de slakken in de tuin. Geranium- en Groenmarkt Wijk bij Duurstede : 7 mei 2022. De bladeren gebruiken we om maismeel,ei,olijf en gehad in te pakken en dan te stomen of te koken. (achira) has been cultivated by indigenous peoples of the Americas in tropical America for thousands of years. Ook als bladplant zijn cannas de moeite waard. grows quite tall, it should be cultivated at locations with relatively low wind speed to prevent bending over.

De plant is niet winterhard en de knollen moeten droog overwinteren bij 18°C.

the substrate should be rich, humiferous, and light. The second step is grating the rhizomes mechanically to disrupt the cell walls to release the starch. The hermaphrodite, mostly large flowers are. (synoniemen) en verkeerde naamgeving. Ze hebben een bolle en een platte kant. op zoek naar de plant kom ik de plaats middelburg tegen, is dit in belgie of in zeeland?.

Creative Commons Attribution-ShareAlike License 3.

De kleinere doen het goed in potten of in de border. Goed verzorgen, veel water, eens in de week bemesten, en je hebt de rest van het jaar prachtige planten met prachtige bloemen. When putting the rhizomes in the ground, the sprouts should point upwards. De grond mag echter niet uitdrogen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica informatie

The rhizomes should be planted at 10 cm deep, after the last frost.

Dat geldt nog sterker voor cannas in potten.

Bladeren: eirond, toegespitst, groot tot 50 cm lang, 20-25 cm breed. Indicasoorten worden geassocieerd met een gevoel van lichamelijke ontspanning, alsof de stress uit je spieren vloeit. Ook tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om regelmatig bij te mesten. Pretty good weed store with high quality. Ik heb ze gisteren dus afgeknipt en naar binnen gehaald. Zwarte stengels en donkergroen blad met en donkere nerven en randen. In 1609, achira was described by a Spanish visitor to. which can cause mild or strong symptoms from streaked leaves, stunted growth to distorted blooms.

Populaire, bonte canna voor de volle grond of kuip met groengeel gestreept blad, paarsachtige stelen en oranje bloemen.

Omstreeks eind maart zet ik ze opnieuw in een pot. From the Indians, the seeds were previously used as gold weights, similar to the seeds of. Zittende zaden van de rode cannabis in dikke knopen aan een tak? En kan ik daar de zaden uithalen?. Libraire Centrale d'Agriculture et de Jardinage. Er bestaan ook variëteiten met gestreepte bladeren en gestreepte bloemen, geel met rood. yield is believed to be around 2250 tons per hectare, whereas the.

Canna prefers light sandy-loamy soils, but can also grow on heavy soils, as far as they are not wet.

Uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert te herbloei, soms zijn er duidelijk nieuwe bloemaren zichtbaar. In tegenstelling tot Indica, heeft het eindproduct van de Sativa-plant een lager CBD- en hoger THC-gehalte. Verwijder voor het oppotten of planten oude stengels en dode wortels weg en snijd de wortelstok meteen ‘op maat, dan kun je ze gemakkelijk oppotten. We hebben nog steeds elk jaar prachtige cannas!. Als het blad zich dan ontrold krijg je dan een reeks van ontsierende gaatjes.

Er zijn ongeveer negen echte soorten, die in de natuur voorkomen.

The fourth step is separating the starch from the sieving water by letting the starch granules sink to the bottom of a tank.

Ik had een groot aantal zaden van mijn twee cannas bewaard. ik was van plan na de eerste nachtvorst en het afsterven van de bladeren de planten af te snijden en het wortel gedeelte te laten zitten en af te dekken zodat de vorst er niet aan kan,is dit een goed ideee of moet de plant gerooid worden om te overwinteren,graag even je meningomdat jij al 4 jaar cannas teelt. Misschien staan ze op die plaats wel heel gunstig, of woon je vlak bij de kust, maar ik zou het risico niet nemen en zou ze binnen halen. Canna indica-hybriden kunnen goed als kuipplant aangewend worden. They do however sell different items like prerolled joints: Pure and mixed. or another digging tool, shaking off the soil, and then cutting the stems to separate the rhizomes. Bloemen worden er binnenshuis meestal niet gevormd. Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid.

A medium sized species; green foliage, ovoid shaped, branching habit; spikes of flowers are erect, yellow with red spots, staminodes are long and narrow, edges regular, petals green, fully self-cleaning, low bloomer; fertile both ways, self-pollinating and also true to type, capsules globose; rhizomes are thick, up to 3 cm in diameter, coloured white and pink; tillering is average.

Gebeurt dat niet, dan duurt het kiemen minstens een jaar, anders een week of wat! Week de zaden een etmaal in lauwwarm water, stop ze in een potje met zaaigrond en zet ze in de vensterbank. Willy, wij hebben al drie jaar achter elkaar onze cannas laten overwinteren In de tuin, op hun eigen plekje, afgedekt onder een flinke laag (10 cm) zelfgemaakte compost. Contactgegevens Nederlandse Kuipplantenvereniging. To diminish the risk of spreading diseases, dead and infected leaves should be removed. They are also used as a filling of rattles. green, with petiolesshort and elliptical sheets, which can measure 30 to 60 cm long and 10 to 25 cm wide, with the base obtuse or narrowly cuneate and the. Cannas geef je niet snel teveel mest. Wel staan ze liefst zonnig en wat beschut in (licht) vochtige grond net als bijvoorbeeld de.

Heeft groot groen blad en forse, rozerode, gladioolachtige bloemen.

Dit gaat altijd en als je de pot horizontaal houdt nog eenvoudiger. "Canna indica: info from PIER (PIER species info)". begins when the soil temperature is above 16 °C, while the optimal temperature is 2025 °C. Als je je gespannen voelt of als je het gevoel hebt dat je de druk niet meer aankunt, kan gebruik van indica die spanning wegnemen en vervangen door een slaperige rust. Augustus en september geopend donderdag vrijdag, zaterdag 10. It is native to much of South America, Central America, the West Indies, and Mexico. Cannas suffer from relatively few diseases compared to other species. Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden. Een zeer dankbare en decoratieve terrasplant.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen