Tips voor de schaduwtuinier, van ken druse - a way to garden

tips voor de schaduwtuinier, van ken druse - A Way To Garden.

'horticultural how-to en woo-woo' andere Margaret roach, hoofd tuinier.

tips voor de schaduwtuinier, van ken druse.

HE ANDERE NIGHT Ik organiseerde een online klas over schaduw tuinieren, met Ken Druse, die ik ontmoette in 1992-achtig, bijna precies 30 jaar geleden tot de dag, toen ik hem interviewde over de publicatie van zijn boek The Natural Shade Garden. In 2015 schreef Ken een heel nieuw schaduwboek passend genaamd The New Shade Garden, dus ik denk dat je kunt vertellen dat schaduw tuinieren een consistent thema is geweest van zijn werk en zijn eigen tuinieren inspanningen, en zijn onderwerp vandaag.

auteur en fotograaf van 20 tuinboeken en een gedurfde tuinman en plantenvermeerderaar. Hij sprak met mij vanuit zijn tuin tussen de bomen in New Jersey om te praten over oh-zo-zorgvuldig verstopt kleine dingen tussen boomwortels, over het creëren van een beetje meer licht met kunstzinnig snoeien, een aantal favoriete planten en nog veel meer.

(affiliate link) door commentaar te geven in de doos aan de onderkant van de pagina.

com/podcast-player/26750/shade-garden-advice-with-ken-druse-a-way-to-garden-with-margaret-roach-january-17-2022.

Ik denk dat we de geschiedenis misschien terug moeten volgen. We hebben beiden tientallen jaren lang tuincolleges gegeven aan tuinclubs en botanische tuinen enzovoort. En dat verdween in deze laatste twee jaar, en zo hebben we leren improviseren, zelfs op onze gevorderde leeftijd.

En dus hadden we een boekenclub over je schaduwboek.

En hoeveel mensen voegden zich bij ons, denk je?.

360-ish, ik denk geregistreerd, En ze kunnen kijken naar de opname, dus ongeveer 250, 275 waren ze live bij ons en ja, het was leuk. En het ticket was of je moest ons tonen dat je het boek had, stuur ons een foto van het boek, of laat ons zien dat je het leest op Kindle of uit de bibliotheek of iets, zodat ze konden springen en vragen en dingen uit het boek konden stellen.

En dus zette het me aan het denken over hoe we elkaar ontmoetten, het is bijna letterlijk 30 jaar geleden tot de dag zoals ik zei.

Nou, toen kwam het boek uit. Ik weet niet of we elkaar ontmoetten en het was zeker niet in januari.

: Nee, nee, maar het was dichtbij omdat het een nieuw boek was op het moment dat we je bereikten.

? Dus ik zou willen zeggen goed hebben een giveaway van het schaduwboek, maar het is uitverkocht overal op het moment.

: Dus we kunnen een giveaway van het boek, maar als Ill in de volgorde voor het, het kan niet direct aan de winnaar, omdat mensen kochten om de klas te doen en dus we raakte van de boeken, maar dat is een goede zaak.

Dus veel dingen die opkwamen in de klas, ik dacht dat het leuk zou zijn om hier met een grotere groep te praten, en er een paar van te boren. En misschien beginnen we gewoon waar je begon in je presentatie in de klas. Veel tuiniers zijn als, Oh, schaduw is zo moeilijk en niets groeit. Je eigenlijk bemoedigend, in het nieuwere boek, de creatie van meer schaduw, dus vertel ons waarom.

Toen dat boek uitkwam, ging het allemaal over hoe schaduw een vloek is. En mensen wilden weten hoe ze met de vloek van de schaduw moesten omgaan en ik dacht: Het is een uitdaging, maar ook een zegen.

Het is grappig, want ik had het meest verzet toen ik sprak in het Zuiden.

dat is waar ze echt schaduw nodig hebben. Ik denk dat veel mensen gewoon naar binnen gaan eind mei en dat is het.

Maar nu vanwege klimaatverandering en alles, denk ik dat we meer bomen moeten planten. Nou, veel mensen denken dat, omdat ze CO2 absorberen en op alle manieren helpen. En we moeten ons deel doen, en ons deel kan het toevoegen van bomen, wat schaduw toevoegt.

En als ik mooie snijbloemen zie en ik andere dingen zie die ik niet kan laten groeien, denk ik dat ze echt prachtig zijn, maar ik ben toegewijd aan schaduw, en ik heb niet echt een keuze om waar ik ben.

Zelfs ze te propageren zelfs van zaad en van stekken en zo voort. En ik denk dat je zei de andere nacht, je zei dat de temperatuur verschil in de schaduw alleen, en dat is het ding op een warme dag, niets als gaan en zitten in een paar stoelen in de schaduw en het hebben van een praatje.

Het kan 10 tot 20 graden koeler zijn in de schaduw.

En het wordt steeds warmer en warmer. Dat is wat mensen zeggen, maar dat is wat ik weet. We zijn meer dan 100 graden geweest, en 10 jaar geleden dat gebeurde niet.

Dus je moedigt ons aan om niet bang of haat en walging voor de schaduw, maar om zelfs te vieren en misschien zelfs om nog meer te maken in een aantal belangrijke plaatsen. En een deel van uw presentatie die ik hield, en ik realiseerde me toen je erover sprak en ik keek naar de dia's en zo.

Maar ik denk er niet echt bewust over na, maar natuurlijk, duh, het heeft zoveel zin: De bladstructuur van de bomen en struiken die we kiezen om schaduw te creëren, als we schaduw gaan creëren, gaat de natuur dicteren, het soort dichtheid, van de schaduw die we onder hen hebben. Dus leg een paar voorbeelden daarvan uit.

Wat ik noem de graden van schaduw, van een soort lichtschaduw met bomen zoals honingsprinkhanen, doornloze honingsprinkhanen, die kleine bladeren hebben en een zeer delicate schaduw maken, tot bomen zoals naaldbomen en groenblijvende planten die misschien diepere schaduw werpen. En als je ze op de juiste plaats zet, kun je controleren hoeveel schaduw er is, en alle planten daartussen, tussen misschien een zuidelijke magnolia, een groenblijvende met grote bladeren en helemaal daarheen.

aan de doornloze honingsprinkhanen, en alles ertussenin.

Ik denk als Im sprekend, zelfs aan een boom die zeer dichte schaduw heeft die niemand moet planten, dat is een Noorse esdoorn.

Die niet alleen dichte schaduw heeft, maar zelfs een chemische stof in de bodem stopt die de groei van andere bomen remt. En het blad gaat vroeg uit en het laat zijn bladeren laat vallen, dus zijn werkelijk van invloed In de bossen waar zijn ontsnapt, kun je zien wanneer je gaat rond in de herfst en alle bladeren zijn gevallen op de bomen, behalve er enkele gele bladeren op bomen, bezaaid hier en daar. En dat zijn de Noorse esdoornbomen, die zeer populair waren om te planten en ongelooflijk te hebben, ze zijn als gordelroosjes overlappen, donkergroen.

Dus het fijner-gestructureerde, bijna varen-achtige blad zal meer licht doorlaten en een meer gefilterd licht maken, in tegenstelling tot een dichte schaduw van Ja. Dus ik denk dat dat belangrijk is om over na te denken, dus een boom is geen boom is geen boom, dus wanneer maakten we onze keuzes.

En dan heb je ook een soort van een ander idee om de schaduw te wijzigen, zelfs met bestaande bomen en grote struiken, die dingen vastbinden, een soort van veranderen van de dichtheid van sommige van de bestaande. En ik denk dat dit een kans echt dat tuinders missen, werkt met Het moet een artistieke arborist pruner type een persoon, maar iemand die echt krijgt, niet alleen een hout slager [.

Maar ja, het bewerken, het dunnen, het verwijderen van sommige takken. Maar het ophakken is het verwijderen van de onderste takken om meer licht binnen te laten.

Dus als je bijvoorbeeld een struiklaag had willen leggen, dan had je misschien je grondbedekking, en je wilde een tussenlaag leggen. Je zou in staat zijn om dat een beetje gemakkelijker te doen, toch?

En in de tentoonstelling die ik liet zien, was het Barbara Tiffany's tuin.

en ze had haar bomen vastgebonden. En dan kon ze rhododendrons groeien onder hen en ze bloeiden en zagen er geweldig uit.

Dus dat zijn een paar mogelijkheden. En een ding waar mensen meer over wilden weten, en zowel jij als ik hebben hier in de loop der jaren hands-on experimenten in gedaan, plant zich onder gevestigde bomen en ook oudere, grotere struiken, waar al wortelsystemen en zo voort.

En je deed een demo, een video, in je presentatie. Maar beschrijf hier we zijn, we willen iets groeien onder een boom, maar waren niet van plan om een grote oude schop te nemen.

En vooral als het een ondiepe wortel boom, zoals een esdoorn, of goedheid verbieden, een beuk, als je een beuk, een oudere beuk boom. Ik liet zien hoe je kleine gaatjes kunt maken hetzij met een hori hori mes of een kleine troffel en gewoon krab een kleine opening en planten baby planten, misschien uit pluggen of divisies van andere planten die je hebt.

[Boven, van Kens video, een foto van hem met behulp van een grondmes om een klein gat te maken voor een kleine plant in de buurt van de grote oude wortels van een boom.

Of je kunt bollen planten, en of je kunt bollen planten zoals.

de kleine bollen, die bloeien in de lente voor de bladeren op de bomen blad uit en werp schaduw en hebben een vrij grote show daar.

Dat doe ik niet vaak, want ik wil dat de bomen gelukkig zijn. En het eindigt als een soort van mooi ding. Maar wat ik deed toen ik begon mijn bostuin, is ik geplant onder ongeveer een taart-wedge-shape kwart van het gebied onder de boom gewoon door het toevoegen van wat materiaal, compost en wat grind, een zeer goed drainerende mix dus ik verstikte de wortels, en geplant bos planten die kort zijn, en wilde niet echt concurreren met de boom. Maar ik was in staat om een bostuin onder een zeer oude gevestigde witte pijnboom.

Dus je deed het niet En ik denk dat het super belangrijk is om te benadrukken, je verstikte die bomen niet door een hele vrachtwagen vol medium te dumpen, van... Je pakte een wig, een beetje zoals je zegt, een stukje taart, een kleine plek, en je zette een beetje medium, maar je verstikte het niet.

[Kens tekening van hoeveel van een boom hij misschien onderolaat, boven.

En ik denk dat dat echt belangrijk en ik denk dat we geduldig moeten zijn, afhankelijk van de plant werkte met, maar we moeten geduldig zijn. Ik bedoel, ik herinner me jaren geleden, en jij en ik hebben hier eerder over gesproken, maar een vriend gaf me, dit is als 20 jaar geleden, een dienblad van hellebore zaailingen. Hij was aan het fokken, het maken van doelbewuste kruisen om bepaalde kleuren van hellebores te krijgen, Hellebore bloemen. En hij had grote trays van hen, dit was een vlak van 72 kleine stekkers, en hij stuurde ze naar mij en ik was als, Wat de heck ga ik doen met deze dingen, zoals ik had niet gegroeid hellebores.]

Die bloei in de late winter, en zijn meestal groen tot laat, vroege lente. En ik was als, Wat moet ik doen? En hij zei, omdat hij mijn tuin kende, en hij zei: "Nou. Probeer onder een van uw oude appels, ik heb deze 150-jarige appels. En hij zei: "Probeer onder een van uw appels.

En hij zei precies wat je zei. Hij zei: "Neem nu praktisch een eetlepel, of een hori hori of zoiets. En dit zijn kleine zaailingen en hij zei: "Leg ze een voet of 18 centimeter uit elkaar of wat dan ook.

En ik dacht, dit gaat er echt stom uitzien [.

Maar ik heb ook gedaan wat je zei, ik heb er wat trilliums in gedaan en wat andere dingen en wat kleine bollen, wat sneeuwdruppels zoals je voorstelde, en, in deze piepkleine kleine gaten zo nu en dan. En het is een van de meest opzichtige gebieden van de tuin geworden, want dat waren planten die, omdat ze op een zeer jonge leeftijd op de plek begonnen, ze het maakten of ze deden het niet binnen dat competitieve wortelgebied van de bomen. Ik bedoel, ik gaf ze geen rand.

Het is grappig hoe je dit zegt, je keek onder de appelboom, maar vaak doe je zoiets en je gaat weg.

En je staat daar niet, tikken je voeten, wachtend tot ze groeien.

Ze groeien groot genoeg om te bloeien en er echt geweldig uitzien, maar sommige andere planten zullen het in een jaar doen. En zoals ik zei, je bent er niet echt. Denk aan al de dingen die je geplant hebt, zelfs bomen; je gaat weg, en voordat je het weet, zeven jaar later, ben je bezig geweest met andere dingen en de bomen bloeien, of de grote, of de gietschaduw.

En, voor dit doel, als we zouden gaan om dingen in en zorgvuldig en respectvol van de oudere staatsman van de boom, moeten we kiezen dingen die niet op zoek zijn naar een huis in zeer organische vochtige grond, omdat de wortels van een gevestigde boom is over het algemeen spreken, en extreem sprekend als waren praten over een conifer, dat is een heel ander verhaal, is niet een plek waar een kleine plant gaat om de grote houtachtige man te winnen voor grondstoffen. Ik bedoel, dit moet worden aangepast dingen. Heel vaak, zoals de dingen die we zouden denken als droge schaduw of zijn taaie soort kleine planten, denk ik.

En ik moet het tien keer gezegd hebben de andere dag: water.

En dat is waar voor alles wat je planten, vooral bos planten. Mensen soms denken dat Nou, inheemse planten kunnen met elkaar op eigen houtje. En ze planten ze en ze verwachten dat ze kunnen opschieten helemaal alleen. Maar dat eerste jaar ze hulp nodig hebben om zich te vestigen.

En als ze leven, zullen ze veel langer duren om zich te vestigen. Dus dat eerste jaar, als het niet regent, minstens een centimeter per week, moet je helpen, en ze water geven. En ze zijn kleine planten, dus je hoeft niet te water voor uren of echt diep. Gewoon om je ogen op hen en help hen mee.

: Een ander ding dat mensen vroegen over in de boekenclub klas was de schaduwtuin in de winter. En allebei van ons, ik denk dat toen ze de vraag, het was ter plaatse en zo voort, en het was avond, en dus kon ik niet kijken uit het raam. Ik weet niet over je, maar je waarschijnlijk kon niet kijken uit het raam.

En zie iets, want het wordt donker op wat, als 4 uur nu.

Maar, wat zijn de dingen die een schaduw tuin te laten werken in de winter? Wat zijn sommige van de dingen die u, sinds die klas, misschien een kijkje hebben genomen dat-.

Ik heb nagedacht over dit, en misschien heb ik niet genoeg aandacht besteed aan de winter, maar als ik rondkijk, denk ik, Oh, dat is mooi en dat is mooi. En kijk hoe die hortensia bloemen zijn nog steeds aanhoudende-.

En dus heb ik zeker niet geplant voor de winter, en ik denk dat ik zou moeten. Maar de hellebores zijn allemaal groen en zien er vrij goed uit. En zoals ik zei, de hortensia's hebben hun vervaagde, gedroogde bloemen.

En dan zijn er de groenblijvende, de naaldbomen, en de vorm van bomen en de manier waarop het licht is.

in deze tijd van het jaar heeft exfoliërende schors. En ik plantte het zodat de ondergaande zon het in de winter zal laten gloeien. Het is een ander soort winterinteresse, denk ik.

En je gaf gewoon een voorbeeld van schors en ik dacht, opnieuw in reflectie na onze klas de andere nacht.

Kousa dogwoods, ik bedoel, en gemakkelijk te groeien, prachtig exfoliaterende soort van camouflage-gekleurde, gepatroonde schors.

Ik bedoel, ik weet niet hoe lang geleden, ik had een struik sterven aan de noordkant van mijn huis, en nu, natuurlijk, ik kan niet eens herinneren wat het was, en ik kon niet uitzoeken wat er te zetten, kon niet uitzoeken wat te zetten.

En toen ging ik voor iets met structuur, een struik met winter structuur omdat ik dacht, Oh, dat zou leuk zijn om goed voorbij te lopen, zelfs op de winterdagen. En wat ik koos was een filbert.

Zijn loof, maar zijn allemaal verwrongen en verwrongen. En dit is een verscheidenheid die ziekteweerstand heeft ingebouwd, omdat veel van de oudere filberts veel ziekteproblemen hadden.

Ik bedoel, het kan in een zonniger plek zijn, maar het is een deel schaduw, zijn paarse bladeren in het seizoen. Maar wat ik echt veel leuker vind dan dat is wanneer zijn naakt, de helft van het jaar hier, van bladeren vallen in de herfst, het is dit kronkelende gekke uitziende ding, een echte sculptuur. Ik krijg er plezier van elke dag van het jaar.

Dus nogmaals, dat gaat niet in het diepe bos, maar in de schaduw, dat is een grote. En dan over twijg hondenhout.

Nogmaals, niet dichte schaduw, maar ik heb rood en goud en allerlei dingen gaande buiten nu, zelfs op semi-schaduw plaatsen.

Heksenhazel, die bloeien van, verschillende, van herfst tot nu, en helemaal tot in maart. En je zou ze zelfs niet merken de zomer omdat de bloemen zijn bijna onbeduidend, maar veel van hen zijn zeer geurig. Maar deze tijd van het jaar, als je kleine gele of rode linten of paarse linten, het vangt je oog of je neus.

De heksenhazels die ik zag, viel me op, misschien was het 3 of 4 januari. Ik merkte dat de eersten hier hun lintje openmaakten als bloemen. En een paar jaar later, en een paar jaar later is het er nu precies, dus dat is het soort mid-winter spul.

[Above, een al open heksenhazelaar na een sneeuwstorm.

En ik dacht aan, opnieuw, dus er is de mogelijkheid voor textuur en structuurtextuur in de schors, en structuur en kleur zoals die twijg hondenhout en twijgwilgen. En zelfs in de conifer, zo'n bereik van kleur, dat met een bewuste gedachte; Ik heb een paar rond de tuin van een gouden conifer, a.

en op een afstand, zelfs in de winter, trekt het echt je oog naar dat gebied van de tuin.

Dus een kleur in de naaldbomenniet allemaal gewoon donkergroen.

En dan, bij een van hen, op de heuvel, heb ik wat van dit.

Ik denk dat het heeft een gekke lange naam, zoals.

Britzensis, maar als je op zoek bent naar Britzensis, youll En ik snoei het niet terug. Het is als een miljoen voet hoog, recht omhoog. En nogmaals, het is als deze punctuatie, gek goud ding daarboven en het roept mijn oog op de heuvel, zelfs en zijn in een semi-schaduw Deze zijn niet weer in het midden van het bos.

Ik bedoel de Europese gember, de epimediums, die blijven bestaan in de late winter, vroege lente, wanneer ze worden teruggebracht.

Dus in de laatste paar minuten, zijn er bollen voor schaduw? Je zei iets over waar loofbomen en struiken zijn, we kunnen de vroege bloemen onder die doen, maar heb je geluk met andere bollen in de schaduw, bloeiende bollen in de schaduw?.

En ik heb het niet echt getest omdat ik bedoel, het hele ding over bollen is loofbomen, dat de meesten van hen bloeien zodat ze zoveel mogelijk licht kunnen verzamelen voordat de bomen eruit bladeren. En bollen zoals narcissen, ze hebben zon nodig om te herbloeien. Maar er zijn enkele zomerbloeiende bollen.

En jullie laten de voodoo leliesoorten groeien. En degenen die Ik in de schaduw van Margaret heb geplaatst, zijn degenen die Ik voor hun bladeren heb laten groeien. En degenen die Ik in de schaduw heb geplaatst en die ik in de schaduw heb geplaatst en die fijn zijn. En jullie zeggen ten dele: "Het gaat goed met hen."

Ze krijgen waarschijnlijk, ik weet het niet, drie en een half tot vier uur directe zon.

Maar dan zijn ze in helder licht of schaduw voor de rest van de tijd. En ik denk dat ik heb ten minste 12 verschillende degenen. En ze bloeien, ze doen het prima.

die een aantal boeken geschreven, en we kennen hem voor een lange tijd, allebei van ons, de Brandywine Cottage boeken. Hij heeft een hele collectie van val tot ver in de lente, met inbegrip van veel winterbloeiers, van de sneeuwdruppels, van de.

Ik bedoel, je kunt echt een genus bestuderen en zien welke het beste doen.

? Is dat een woord Ik probeer te zeggen? Wat zijn degenen die de mooie bladeren hebben?.

Ze hebben ze bloeien in de herfst. En dan in de lente hebben ze zeer grote bladeren.

Maar je moet echt nadenken over waar je ze gaat plaatsen.

Omdat ze zelfs de planten om hen heen zullen verblinden, en die grote bladeren een tijdje duren. Maar als je daar over nadenkt, zijn O. En ik denk dat nu in januari, ik denk dat ik heb gezien dat sommige van hen net beginnen te laten zien. Ze zijn heel, heel vroeg dat ze naar boven komen.

Ik moet gaan rondlopen en zien of ik hier doe. En zoals ik zei, zou een boek weggeven van De Nieuwe Schaduwtuin, maar het zal een vertraagde ontvangst van het boek zijn omdat het een beetje uit voorraad was.

[Bijgewerkt: De uitgever vulde het boek!].

Nogmaals bedankt voor de klas de andere nacht.

Het enige wat je hoeft te doen om in te gaan is deze vraag te beantwoorden in het commentaar vak hieronder:.

Heb je ooit de wortelzone van een gevestigde boom ondergeplant, en zo ja, met wat? Vertel het ons.

Geen antwoord, of je verlegen voelen? Zeg gewoon iets als me in te tellen en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ik kies een willekeurige winnaar na inzendingen sluiten op middernacht dinsdag 25 januari 2022.

Onthulling: Als Amazon Associate verdien ik uit kwalificerende aankopen.

recente kookboeken om te genieten (en te winnen!), met ali stafford.

Hier in de PNW Ik heb veel Douglas dennen, en ik heb ze ondergeplant met allerlei schaduw vaste planten Brunnera, Hakonechloa, Hostas, Primula, Trillium, Erytronium, Polygonatum, veel andere dingen die ik me nu niet kan herinneren.

Ik heb mijn appelboom ondergeplant met een kleine sappige. Onder de schotel Magnolia Ive ondergeplant met winterharde geranium. En onder een inheemse rode stroming, Ik heb de altijdgroene gember geplant. Oh, ik heb ook blauwebel bollen bloeien onder een sierkrabpaal boom.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

de jaren tuinieren lessen geleerd, met joe lampl.

tijd om te proberen wat crinum lelies? ontwerper en auteur jenks boer denkt zo.

recente kookboeken om te genieten (en te winnen!), met ali stafford.

het redden van de fraser spar, een populaire kerstboom, met missouri botanicals travis hal.

tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse.

meester microgreens, met kate bron van goed hart boerderij.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Behoefte.

Gegeven de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica Gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je gastheer van een p.

Zoveel parelmoerhalzen op de kwastjesbloem (Emil.

Klik hier voor info over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

De tuin van de toekomst zal een schaduwtuin zijn, verkondigt auteur en fotograaf Ken Druse in zijn nieuwste boek, The New Shade Garden.

nachtbloeiende cereus, graden van schaduw, groeiende erwten, herten rut schade: q&a met ken druse.

UW URGENT GARDEN VRAGEN beantwoord! Lange tijd vriend en deskundige tuinman Ken Druse en ik introduceerde een nieuwe feature op mijn publieke radio-show en podcast (en.

gevreesde norway esdoorns, goede grondcovers (inclusief sedges): schaduwtuin q&a met ken druse.

TE markeren Een jaar van maandelijkse Q&A podcasts samen, Ken Druse en ik themeden ons laatste gesprek naar een onderwerp dat veel luisteraars vragen over.

Verder dan organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik BEKIJK een ZOOM-college de andere dag dat echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudde de manier waarop ik de tuinbouw beoefenenvan de voorjaarsopruiming, recht op de laatste klus van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheert 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

tips voor de schaduw tuinier, van ken druse.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terug te zoeken.

Rhizomes for starch extraction should be processed within days after the harvest due to their perishability.

In februari-maart kan ze gezaaid worden.

In Thailand wordt op Vaderdag en Moederdag vaak een Canna bloem gegeven. University of Antioquia, Medellín. When applying fertilizer, direct contact with the base and leaves should be avoided. IUCN, Gland, Switzerland and Ouagadougou, Burkina Faso. In the early stages, seedling fertilizer should be applied during the first tillage and spread according to seedling conditions. De wortels kun je gebruiken om te eten en smaken licht naar zoete patatten. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. De bladeren zijn erg decoratief.

In de Engelse en Zuid-Europese tuinarchitectuur is deze plant veel toegepast in stadsparken.

Gebeurt dat niet, dan duurt het kiemen minstens een jaar, anders een week of wat! Week de zaden een etmaal in lauwwarm water. Het Grote Vogelweekend: 29 & 30 januari 2022. ), a fungus that causes orange spots on the leaves. begins when the soil temperature is above 16 °C, while the optimal temperature is 20 - 25 °C. took notice of achira in 1549 when it was mentioned as one of four root crops being grown for food by the people of the Chuquimayo valley (. are also translucent and the largest known from any plant. yield is about 2 - 5 tons per hectare and can reach up to 10 tons per hectare. This is because it competes with and replaces indigenous species, often in waterways and marshy areas.

Canna Indica wordt in de tropen gebruikt om vervuild water te reinigen.

The parallel leaf veins arise from the midrib (not typical of. De bladeren gebruiken we om maismeel,ei,olijf en gehad in te pakken en dan te stomen of te koken.  Canna Madame Crozy was een van de beste hybriden van Antoine Crozy, de Franse veredelaar die de zogenaamde Franse cannas creëerde. Er bestaan ook variëteiten met gestreepte bladeren en gestreepte bloemen, geel met rood.

Het was de stamvader van de zogenaamde Italiaanse cannas of Canna x orchioides en kreeg in 1895 een Diploma of Honour tijdens de Flower Show in Napels.

Cannas zullen langer bloeien wanneer de dode bloemen steeds worden verwijderd.

which can cause mild or strong symptoms from streaked leaves, stunted growth to distorted blooms. In their homeland, the bloom by humming pollinated. Deze varianten hebben meestal niet meer de oorspronkelijke botanische naam maar de meest uiteenlopende namen. Starch is produced by grinding or pounding the roots and soaking them in water, separating the starch granules from fibers in the roots. Al deze orchidee-bloemenhybriden zijn steriel als zaadouders en zwak vruchtbaar als pollenouders. Almidón de achira: Producción y uso industrial. Het Grote Vogelweekend: 29 & 30 januari 2022. Na uitkomen van het tweede kiemblad kan er worden verpot.

(2011) Performance of constructed wetland for the treatment of pulp and paper mill wastewater, Proceedings of World Environmental and Water Resources Congress 2011: Bearing Knowledge for Sustainability, Palm Springs, California, USA, p-4856-4865, 2226 May.

Although this pest has not been causing severe damages yet, it can particularly affect plants grown in greenhouses and can be combatted with parasitical wasps. Achira, the edible canna, its cultivation and use in the Peruvian Andes. The leaf blade has a length of 30 to 60 cm and a width of 10 to 20 cm. Het blad kan ongeveer een handbreedte boven de grond worden afgesneden. In deze periode trekt de plant veel aandacht van bezoekers. From the Indians, the seeds were previously used as gold weights, similar to the seeds of.

De smaak is te vergelijken met die van zoete aardappel.

and has been declared as invasive in the following places:. Een gestoomd of gegrild blad geeft een lichte citroensmaak aan gerechten. Met voldoende water bloeien alle stelen elegant en exotisch. valley of Colombia was a center of early domestication. 60 cm long that are divided into bulbous segments and covered in two lines by pale green or purple flaky leaves. Dek af met een laag mulch en geef goed water.  of de Gele canna: is een aquatisch soort en heeft grote gele bloemen. Ook is er een religieuze symboliek vanuit het Birmaanse geloof, als zou de Canna zijn ontstaan uit het gewijde bloed van Boeddha, uit een wond aan zijn voet na een aanval van de kwade geest Dewadat. Door de vezels, moeten ze lang gekookt of gestoomd worden voordat ze gegeten kunnen worden.

Short description is different from Wikidata.

Many plants previously offered as. 's Winters wordt de plant afgedekt met het eigen blad, eventueel aangevuld met een laag blad of strooisel bij strenge vorst. Pacific Islands, where it has been included in the list of plant threats to Pacific ecosystems. Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden. The three carpels are at a constant under (syncarp) ovary adherent which has a soft-spiky surface and many central angle constant ovules contains. The Gardener's Guide to Growing cannas, Timber Press. in Brazil) has been a minor food crop cultivated by. PF Yeo: Secondary pollen presentation: Form, function and evolution. Het beste resultaat wordt verkregen als er in potjes wordt gezaaid; de kiemwortels zijn broos.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica

Canna indica of Indisch bloemriet canna, indisch, bloemriet, soorten, bollen, tropische, planten, indica.

Neem een emmer of pot met potgrond en begraaf de knollen hierin.

In rural areas in Colombia, the recently harvested rhizomes are packed up in sacks and transported to the processing site. Afhankelijk van de soort zijn de bloemen geel, roze, oranje of rood of variaties daarvan. Lost crops of the Incas: little-known plants of the Andes with promise for worldwide cultivation. To protect the eggs from predators and insecticide, caterpillars use sticky webs to keep the leaves from unfurling.

became an important food source.

London: Tropical Products Institute. while Tanaka recognises several additional varieties of. At this time, the rhizomes are tender and succulent. Bestel nu pootgoed voor het nieuwe moestuinseizoen. De kluit valt makkelijk uiteen, de wortelstokken komen bloot te liggen. Sprenger maakte in 1893 de eerste hybride, de Canna Italia een kruising van Canna Madame Crozy (een Franse canna) en Canna flaccida.

De Fransen noemen de plant ook wel de faux sucrier, het valse suikerriet.

Nederlandse vereniging van liefhebbers van kuipplanten. Rhodochiton atrosanguineus                  . In South America, the leaves are used to wrap. It can be harvested during times when the cultivation of other crops is not successful. Vaak gebruikt in bakken en potten, ze beleven een terugkomst in populariteit als borderplant. (achira) has been cultivated by indigenous peoples of the Americas in tropical America for thousands of years. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. CANNOVA® is ontstaan door traditionele veredeling met als doel Canna naast subtropische en tropische klimaten geschikt te maken voor de gematigde zomerklimaten. Planten op een zonnige warme plek en matig vochtige grond.

As a consequence, the plant became known as a food crop.

"National Environmental Management: Biodiversity Act: Alien and Invasive Species Lists | South African Government". It is native to much of South America, Central America, the West Indies, and Mexico. Ze is door Clusius al in 1576 beschreven. Ze neemt de organische verontreinigingen, kleurstoffen en chloorverbindingen op die bij de papierfabricage in het water komen. This beetle feeds on the part of the leaves between the veins. In some areas, the leaves are fed to. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Because the rhizomes are quickly perishable, storing them properly between the harvest and the next planting time is essential.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen