Momenten in allisons garden - finegardening

Momenten in Allisons Garden - FineGardening.

Een eclectische tuin in het Noordwesten van de Stille Oceaan.

Inheemse Alternatieven voor Hostas (That Are Deer Resistant).

Tour een Verzamelaars Tuin Gevuld met Kunstige Plant Combinaties.

Mijn naam is Allison en ik ben uit het prachtige Pacific Northwest, in Bellingham, Washington. Ik heb gewerkt aan mijn tuin voor ongeveer drie jaar nu, en ik zou graag wat foto's met u delen! Ik heb een eclectische tuin, vol van.

Ik geniet van het breken van mijn tuin ruimte in verschillende vignetten en planten in ongewone containers om interesse te creëren tijdens elke tuin moment.

Blauw Meer, jaarlijks) groeien op een trellis met rabarber (.

Zones 38) in een wijn vatproof een aanplant kan mooi zijn en voedsel produceren.

op de achtergrond, is een herten- en konijnen-resistente plant die bloeit voor een lange periode in de zomer. De bloeien zijn aantrekkelijk voor kolibries.

zijn een goede keuze voor ondiepe, niet-traditionele containers zoals deze, omdat de grond gemakkelijk zal uitdrogen en de succulenten zich daar geen zorgen over zullen maken.

Zonne-energie lantaarns zijn een gemakkelijke manier om licht in de tuin te brengen.

Zones 39) op het hek wraps deze hoek in groen.

Hebben foto's te delen? We zouden graag uw tuin zien, een bepaalde verzameling planten die je liefhebt, of een prachtige tuin die je de kans had om te bezoeken!.

samen met wat informatie over de planten in de foto's en waar je de foto's nam. We zouden graag horen waar je bent gevestigd, hoe lang je al tuinieren, successen waar je trots op bent, mislukkingen waar je van geleerd hebt, hoop voor de toekomst, favoriete planten, of grappige verhalen uit je tuin.

Heb je een mobiele telefoon? Tag je foto's op.

Krijg onze nieuwste tips, how-to artikelen, en instructievideo's verzonden naar uw inbox.

Log in of maak een account om een commentaar te plaatsen.

Thomas Hobbss en Brent Beatties Country Garden.

Tuinieren voor vogels, bijen, vlinders en schoonheid.

We weten allemaal en houden van peterselie, salie, rozemarijn en tijm. En dan is er zoete basilicum, die misschien de koningin van alle kruiden. Maar hoe zit het met die kruiden dat.

Mijn naam is Allison en ik ben uit het prachtige Pacific Northwest, in Bellingham, Washington. Ik heb gewerkt aan mijn tuin voor ongeveer drie jaar nu, en ik zou lief hebben.

GPOD on the Road: The Philadelphia Flower Show.

Dit is Kevin Kelly, en ik dacht dat ik wat foto's zou delen van mijn reis naar de Philadelphia Flower Show midden juni. Deze show is de grootste landen, en de.

Terug in mei, Fine Gardening toegewijd aan het plannen en planten van een tuin voor Karen, een spoedafdeling verpleegkundige. Het was een kleine manier om te zeggen dank u voor de inspanningen.

2020 Best of FINE GARDENING ARCHIVE (USB).

Hoe hortensia kleur te veranderen: pH isnt the Only Factor.

To Hosta, or Not to Hosta? Dat is de vraag van de Editor.

Gokken op tulpen Letter van de Editor.

Potential Sources of Trouble for Your Japanese Maple.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Dit zal de recepten en artikelen die u hebt opgeslagen niet verwijderen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker zijn om toegang te krijgen tot deze functie.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de beta-site preview.

Weet u zeker dat u uw notities voor dit recept wilt verwijderen?.

en toegang wilt krijgen tot al onze regionale inhoud, plus de rest van de contentbibliotheek alleen voor leden.

We hopen dat u genoten hebt van uw gratis artikelen. Om te blijven lezen, word lid vandaag.

Krijg volledige site toegang tot deskundig advies, regionale inhoud, en meer, plus het drukblad.

Plant de Canna wortelstokken opnieuw in het voorjaar.

Zaai het zaad en dek af met vijf centimeter humus.

Het bericht wordt niet direct geplaatst, omdat deze eerst handmatig moet worden geactiveerd. Graaf de knollen in oktober op, knip losse wortels af en verwijder al het loof. Er zijn veel varianten gekweekt (hybriden) met kleine ranke of juist grote bloemen en met groen, rood of bontgekleurd blad. nl zijn de voorwaarden op deze pagina van toepassing. Canna indica 'Durban' of Indisch bloemriet - Informatie:. Jonge zaden van de eetbare canna worden toegevoegd aan het meel voor de bereiding van tortillas. Cannas groeien in elke humusrijke tuinbodem.

Wanneer dat is gebeurd, zal deze direct verschijnen op deze pagina.

In Nederland kan de Canna indica 'Durban' niet zonder verzorging overleven. Plant Canna wortelstokken in het voorjaar als alle vorstgevaar is geweken en de bodem is opgewarmd. Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. Sprenger maakte in 1893 de eerste hybride, de Canna Italia een kruising van Canna Madame Crozy (een Franse canna) en Canna flaccida. Hou de doos van de vloer en bewaar deze in een droge ruimte tussen de 7 en 12 graden. In maart gezaaide planten kunnen hetzelfde jaar nog bloeien.

Bij gebrek aan gewone kogel gebruikten ze de keiharde zaden.

Er zijn heel veel soorten cannas vanaf een halve meter hoogte tot reuzen van 2-3 meter. Door de inlanders in Midden- en Zuid-Amerika werden de zaden genoemd naar het gebruik, Indian shot. In verschillende landen staat de tijger Canna symbool voor een verliefde vrouw en de meeste soorten staan symbool voor hoop en vertrouwen. : gebruik alleen eetbare bloemen/bollen van gespecialiseerde leveranciers die eetbare bloemen/bollen telen.  Canna Madame Crozy was een van de beste hybriden van Antoine Crozy, de Franse veredelaar die de zogenaamde Franse cannas creëerde. Ikzelf heb vandaag bij park pairi daiza wat zaad meegenomen van de canna musafolia.

N a de winter nieuwe aarde en hij kan weer helemaal opbloeien in de volgende zomer.

De bloemen verschijnen meestal vanaf half juli en ze kunnen daarmee doorgaan tot de eerste nachtvorst.

speciosa aparte soorten terwijl een ander ze als variëteiten van C. Kan ik deze bij 25,30 graden in mijn propogator wegzetten om te kiemen ?. Indisch bloemriet (Canna indica) - 10 zaden - Onszaden. Pflanzenpflege - Cannawurzelstöcke Pflege. Daarna kan een gat van 10 tot 15cm diep gegraven worden voor de wortelstok, die horizontaal geplaatst moet worden. Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. misschien handig om het lijstje verder aan te vullen. Zij worden in de warmte opgekweekt en daarbij matig vochtig gehouden tot de eerste bladeren komen.

In Thailand wordt op Vaderdag en Moederdag vaak een Canna bloem gegeven.

 of Indisch bloemriet: wordt tot 150 cm hoog en heeft rode, oranje of gele bloemen op een dunne maar stevige steel. Het blad kan ongeveer een handbreedte boven de grond worden afgesneden. In Nederland wordt vooral de Canna Indica of Indisch bloemriet gekweekt. Vanuit een ondergrondse wortelstok groeien telkens nieuwe scheuten en die wortelstok breidt zich in de loop der jaren steeds verder uit.

Gebeurt dat niet, dan duurt het kiemen minstens een jaar, anders een week of wat! Week de zaden een etmaal in lauwwarm water.

Bewaar de wortelstokken na het bloeiseizoen in een doos. Op een koele, droge plek houd het zaad lang zn kiemkracht behouden. Ze zijn ook geschikt voor veevoer. Secretariaat Nederlandse Kuipplantenvereniging - Ten Harmsenstraat 2 - 2406 TV Alphen a/d Rijn. In Madagaskar worden de zaden als sieraden gedragen en in verschillende andere landen worden van de zaden rozenkransen gemaakt. Wij leveren de beste kwaliteit bloembollen, zaden en tuinartikelen in heel Europa en worden gewaardeerd door onze snelle service en kwaliteit. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Internationale leverancier van Bloembollen en Zaden. Powered by CCV Shop.

Na uitgebreid taxonomisch onderzoek zijn er 26 soorten en ondersoorten te onderscheiden.

Soorten met een * zijn te koop in Nederland. De bodem van in pot gekweekte Cannas moet ook goed vochtig gehouden worden. Voeg veel compost toe aan de grond, beendermeel en een slow-release meststof en herplant niet te diep. Meng er vervolgens 5 tot 10cm compost doorheen. 'Red King Humbert' rood met donker roodgroen blad.

Deze vervolgens bedekken met aarde en stevig aandrukken, waarna grondig inwateren.

Bestelling via de mail of langskomen op afspraak, voor een afspraak via de mail of bellen. Lees hier onze volledige Privacy- en cookieverklaring. Product toegevoegd aan jouw offerte. De Fransen noemen de plant ook wel de faux sucrier, het valse suikerriet. Schuur deze huid wat af tot het wit zichtbaar is en laat het zaad dan vierentwintig uur in lauwwarm water weken.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica

Deze sierlijke soort heeft vrij groot, banaanachtig blad en produceert grote rode bloemen.

De canna is een (sub)tropische plant met grote, brede bladeren en gele, oranje of rode bloemen.

: heeft geel-oranje bloemen en kan tot 300 cm hoog worden. Als de zaden mooi egaal zijn, zijn ze normaal gezien wel kiemkrachtig. Deze zomerbloeiende planten worden 1-2 m hoog en hebben een uitgebreid rizomenstelsel. Daarna voldoende gieten en wekelijks bemesten. De grond mag niet uitdrogen, omdat ze een oeverplant is.

nl is onderdeel van Tuincentrum Koeman.

Als de Canna indica 'Durban' in een pot staat, kunt u de pot vorstvrij wegzetten. De rode bloemen hebben vaak ook gele tinten en worden in de natuur bestoven door kolibries. : heeft oranjerode bloemen en kan tot 350 cm hoog worden. Als je ze te vroeg oogst en laat drogen verschrompelen ze , dus toch best aan de plant laten tot ze opengaan.

Dek af met een laag mulch en geef goed water.

De plant is niet winterhard en de knollen moeten droog overwinteren bij 18°C. Geniet volgend jaar weer van uw Canna . Hallo ik laat ze weken 24 uur om de 12 uur het water verversen met handwarmwater in termosfles oid vooraf met een nagelvijl de glans eraf halen succes groeten Francois. Ledenadministratie: Marijke en Peter Oppe -. Een gedetailleerd overzicht van alle planten.

Onze Canna wortelstokken en andere bollen worden geleverd met gedetailleerde plantinstructies.

De plant is net niet helemaal winterhard. Het beste kunnen de wortelstokken in oktober opgegraven worden. De rhizomes de cannas - Instructions de plantes et de culture - Soins du jardin de fleurs. De grond mag echter niet uitdrogen. In Vietnam en Zuid-China worden de planten aangeplant voor consumptie.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen