Levend geschenk deze moederdag zou meer gekoesterd kunnen worden dan we ons realiseren

Levend geschenk deze Moederdag zou meer gekoesterd kunnen worden dan we ons realiseren.

Begin je dag met Zonsopkomst, een roundup van B. nieuws en meningen die direct in je inbox worden uitgebracht.

Begin je dag met Zonsopkomst, direct in je inbox afgeleverd.

Brian Minter: Prachtig, levend geschenk deze Moederdag zou mogelijk meer gekoesterd kunnen worden dan we ons realiseren.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Prachtig, levend geschenk deze Moederdag zou mogelijk meer gekoesterd kunnen worden dan we ons realiseren.

Brian Minter: Prachtig, levend geschenk deze Moederdag zou mogelijk meer gekoesterd kunnen worden dan we ons realiseren.

Opinie: Op welke manier je ook besluit om je moeder deze Moederdag te vieren, maak het een attente en betekenisvolle uitdrukking van je waardering.

Cuphea Vermiljonair is een aantrekkelijke spill-over installatie in hangende manden.

Reviews en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Bijna wereldwijd, de grootste bloemenvakantie van het jaar is slechts een week weg. Dus, we hebben allemaal een paar dagen om te beslissen wat te geven de moeders in ons leven. Het moet iets zinvols dat ze echt zullen waarderen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onder.

Terwijl we blijven worstelen met deze COVID-19 pandemie en al haar gevolgen, zal een beetje bedachtzaamheid een lange weg gaan. Een mooi, levend geschenk zou mogelijk meer gekoesterd kunnen worden dan we beseffen.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Prachtig, levend geschenk deze Moederdag zou mogelijk meer gekoesterd kunnen zijn dan we ons realiseren.

Met de huidige trend om onze tuinen beter af te stemmen op de natuur, zou een patio container planten moeten bevatten die bestuivers, vlinders en kolibries aantrekken en ondersteunen. Denk maar aan het genot dat komt met het kijken naar bijen, vlinders en vogels verzamelen nectar en stuifmeel. Het kan moeilijk zijn om dit type crossover container klaargemaakt te vinden, maar je kunt er gemakkelijk zelf een maken.

Voor zonnige locaties, hier zijn enkele bestuivers magneten. Cupheas (de zogenaamde sigarenplanten) zijn enkele van de beste vaste planten om bestuivers en kolibries aan te trekken. Ik hou vooral van de Proven Winners variëteit, C. Vermiljonair, die bloeit de hele zomer en in de herfst. Vanwege zijn spillover gewoonte, zijn aantrekkelijk in hangende manden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Eryngium, hier getoond met centranthus, zal bestuivers aantrekken naar uw tuin.

Het toevoegen van slechts een paar selecte bestuiver-aantrekkelijke vaste planten aan elke container kan een heerlijke look te creëren en trekken wilde dieren. Mijn favorieten zijn de nieuwe, langbloeiende achillea's (paard); columbine voor schaduw; boldistels (zoals eryngiums en echinops); monarda (bijenbalsem); rode crocosmias (geliefd door hummingbirds); alle lavenders; echinaceas; en de nieuwe permanente Salvia greggi serie die aantrekkelijk (vooral de rode), lange-bloemen en komen in een breed scala van kleuren. Probeer ze te mengen met een jaarlijker show van kleur in containers of in de grond.

Vandaag de dag, veel moeders misschien waarderen het hebben van hun eigen voedsel te kweken in containers op hun dekken of patio's. Deze trend is mogelijk gemaakt door de vele nieuwe vegetarische rassen gekweekt speciaal voor container kweken. Kruidentuinen, ook, zou top vele culinaire wensenlijsten, vooral wanneer geplant met vaste en tweejaarlijkse rassen die zal zorgen voor verse groenten de hele zomer en in de herfst. Bieslook, tijm, oregano, munt en marjolein zijn standaard tarief, en de vele rassen van rozemarijn zijn een must. Biënnials, zoals gekrulde of Italiaanse peterselie, zou ook een leuke touch. Bay bladeren toevoegen zo veel smaak aan elk vlees schotel, en een baai boom (Laurus novis), geplant in een grotere container, zou iets speciaals zijn. Zoals met alle container-groeiende, grotere potten betekenen minder zorg en minder water.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Bladerige groenten, zoals de Simply Salade en andere gourmet mengsels van sla, kunnen zowel kleurrijk als heerlijk zijn. Zwitserse boomgaard, vooral de Bright Lights serie, en Slow Bolt spinazie, zal zorgen voor een continu buffet van aantrekkelijke, smakelijke, gezonde groenten.

Tomaten zijn zeker de meest gevraagde groente, en er zijn een paar opvallen. In goede grootte hangen manden of potten, de spillover Tumbler, Tumbleling Tom en Tumbling Tom Yellow behoren tot de beste keuzes voor een vroege, continue levering van kleine, heerlijke vruchten. Er is ook een brede selectie van tomaten met bijt-size vruchten, zoals Proven Winnaars Tempting tomaten Goedhartige en oude favorieten, zoals Tiny Tim en Patio Verbeterd. Ik denk dat de best gearomatiseerde tomaten zijn de hoge, wijnstok geteelde rassen, zoals Sun Sugar en Sun Gold, en ze groeien goed in grotere containers, maar moeten worden gestoken.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Mama's die graag het bereiden van etnische recepten kan waarderen een container van hete pepers, zoals mandje van vuur, een crossover sier-en eetbaar ras. Peppers doen het zeer goed in containers. De super-hots zijn de Ghost peper, Scotch Bonnet, Habanero, Caribbean Red Hot, Trinidad Scorpion en de heetste van allemaal, Carolina Reaper. Als er kinderen over, misschien plakken met jalapenos.

Patio komkommers zijn nu veel verbeterd over de oudere soorten. Met sommige trelliseren, Patio Snacker en Salade Bowl behoren tot de makkelijkste om te groeien.

Kleine vruchten, groeien op moeders patio, zou een echte vreugde. Everdragende aardbeien, trailing over een opknoping mand of een hoge patio pot, zijn de No. Een slow-release meststof, zoals 14-14-14, zal ze groeien en produceren goed in de herfst. Er zijn vandaag de dag zoveel soorten beschikbaar, zowel van planten divisies als zaad. Ik hou van Albion en Tristar als planten en Berri mand, Berries Galore en Berries Hill Montana als zaailingen. Proven Winners hebben een unieke serie aardbeien, genaamd Berried Treasure, met ofwel roze, rood of witte bloemen, evenals heerlijke vruchten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

De realiteit van de hedendaagse hoge dichtheid leven kan uitdagingen creëren, zoals vervuiling, lawaai, congestie en stress. Je moeder zou kunnen waarderen een beetje meer privacy op haar dek. Met behulp van een lichtgewicht pot en grond, mooie, kleine bomen, zoals een Japanse esdoorn, kan zowel screening en een beetje patio schaduw. Als je een paar LED-verlichting, het zal ook een aantrekkelijke avond feature het hele jaar door.

Moeders die graag koken zouden genieten van een container van gemengde kruiden.

Hoge verkeerssituaties kunnen patio's en dekken vrij luidruchtig maken. Het geluid van stromend water uit een kleine, zelfstandige fontein is een mooie manier om de din van het verkeer en andere onaangename geluiden tegen te gaan.

Geur kan een gevoel van sereniteit toevoegen. Geurige boeddleias (butterfly struik) zal de hele zomer bloeien, en ze trekken vlinders en andere bestuivers aan. Geparfumeerd heliotropes zijn enkele van de meest zoete geurige planten. Wanneer de ruimte een probleem is, neem ze in andere containers.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Als mam een passie voor het tuinieren heeft, zou ze een cadeaubon zeer waarderen aan haar favoriete tuinwinkel. Abonnementen op tuintijdschriften zullen het hele jaar door worden gekoesterd, evenals een seizoen pass naar een openbare tuin (als ze weer open gaan, hopelijk deze herfst). Unieke tuinkunst wordt een enorme trend. Bloemistenindustrie heeft veel getalenteerde ontwerpers, en soms een mooi boeket of arrangement van bloemen is de perfecte gave.

Op welke manier je besluit om je moeder te vieren, of iemand speciaal voor jou, deze Moederdag, maak het een attente en betekenisvolle uitdrukking van je waardering.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Prachtige, levende gave deze Moederdag zou mogelijk meer gekoesterd kunnen worden dan we ons realiseren.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als u het niet ziet, controleer dan uw spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline Nieuws zal binnenkort in uw postvakje staan.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen, Delta... met'verwoestende impact' in B.: Dix... Canadezen die zich opnieuw zorgen maken over Omicron... Omicron dreigt de vakantieplannen op te voeren.

Dan Fumano: De politie van Vancouver zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die de Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben ingeschakeld e-mail notificaties zult u nu een e-mail ontvangen als u een antwoord op uw reactie, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Houd bij het planten een onderlinge afstand aan van ongeveer 30 cm, de plantdiepte bedraagt 10 cm.

Op minder warme dagen mag dit wel een dag overgeslagen worden.

Uw Canna is zeer dankbaar voor deze voeding en zal u belonen met glanzende diep groene bladeren en een gezonde sterke wortels. De Canna's houden wel erg van zonlicht! Plaats hem dus op een plek waar de zon volop komt! Staat hij binnen, dan moet hij bij het raam waar de zon het meest op schijnt. Er bestaan ook variëteiten met gestreepte bladeren en gestreepte bloemen, geel met rood. Voorkom dat de bloemen nat worden bij het water geven dan blijven ze langer goed.

Verwijder voor het oppotten of planten oude stengels en dode wortels weg en snijd de wortelstok meteen ‘op maat, dan kun je ze gemakkelijk oppotten.

Breng een laag mulch van 5 tot 10cm aan rondom de Canna, om vocht vast te houden en onkruid te bestrijden. Daarbij tussenruimte bewaren, zodat de wortelstokken elkaar niet raken. De knollen schijnen te smaken naar zoete aardappel. Indica) die groeit in zuid en midden amerik is een eetbare soort, de wortels leveren zetmeel. Opzich kunnen de canna 's ook in de schaduw geplaatst worden alleen groeien ze dan langzamer. In de zomer is dit in ons land geen probleem. Ze zijn niet superbroodnodig, maar helpen wel met de wortelgroei en extra gezondheid en sterkte van de palm. Dat geldt nog sterker voor cannas in potten.

Bloemriet vermeerderd zich door zaad, deze zaden kunt u het beste in mei planten.

Forse bruinbladige canna met zachtoranje bloemen op lange stengels. Voor deze toepassing is onder andere Canna glauca Panache (lichtgele bloemen en een roze hart) geschikt. Een van de makkelijkste cannas voor de volle grond. Buiten de bovenste richtlijnen om kunt u het beste de volgende regels hanteren:. Je kunt ze ook uitgraven en laten drogen. In het begin zijn de rhizomen gevoelig voor rotting door teveel vocht en kleine pot vermindert te kans op teveel water geven. Aan de bovenkant van de wortelstokken zitten ogen (knoppen waaruit de stengels groeien); aan de onderkant worden de wortels gevormd. Ook als bladplant zijn cannas de moeite waard.

Geniet volgend jaar weer van uw Canna .

Behalve delen kun je Cannas ook zaaien. Namelijk dat de palm sneller groeit wanneer de wortels de ruimte hebben, en ook kan de palm met een grotere kluit beter tegen lage temperaturen. Probeer een verschil te krijgen van 2 tot 6cm. De kluit mag ook niet helemaal droog gaan staan, dit zal er namelijk voor zorgen dat de bloemriet gaat afsterven. Overdag zou de bladeren beschadigen vanwege het zonlicht. In maart gezaaide planten kunnen hetzelfde jaar nog bloeien. Gebeurt dat niet, dan duurt het kiemen minstens een jaar, anders een week of wat! Week de zaden een etmaal in lauwwarm water.

In maart gezaaide planten kunnen hetzelfde jaar nog bloeien.

En in de het voorjaar moeten ze eerst weer tot leven gewekt worden.

Het is echter ook mogelijk om Canna eerst (vanaf begin april) voor te trekken in een pot, dat levert een flinke voorsprong op. Dit komt door zijn prachtige grote bladeren en grote bloemen in de kleuren oranje, rood en geel. Dit gaat altijd en als je de pot horizontaal houdt nog eenvoudiger. Ik hou mijn Cannas al vele jaren over. ik heb de canna staan in mijn tuin hier in Adegem ik heb ze nu al 4jaar dit jaar zijn ze zeer. Het is niet genoeg om de canna een goede grond te geven, ook dient hij bijgevoed te worden.

Nu nog het uit elkaar halen van de wortels.

De planten kunnen wel twee meter hoog worden en veel ruimte in beslag nemen in je tuin. Florentus is een product gebaseerd op natuurlijke voedingsstoffen uit veel verschillende bronnen, een mix van biologische, plantaardige zuren en zuivere concentraten van zeewier Het is dé perfecte meststof voor planten. Bruinbladige canna, waarbij de abrikooskleurige, grote bloemen mooi tot hun recht komen. Meestal zitten er aan de plant nog bladeren en die laat je er voorlopig nog gewoon aanzitten. Tamelijk compact en geschikt voor een pot. Nu zijn er twee mogelijkheden om de Canna te overwinteren en dat keuze is afhankelijk van de wortelstok. U kunt het vooral aflezen aan de bladeren, die zijn dan sterker en dieper groen van kleur. Als de wortels s winters afgeschermd worden, overleeft deze canna buiten.

Pas de hoeveelheid water aan totdat hij tussen 2 en 5 dagen na de bewatering nog licht vochtjes aanvoelt, en na 5 dagen bijna droog.

Wat voor Bloei heeft de Bloemriet nou eigenlijk. 30 cm plaats kan ik er dan ongeveer 4 zetten alvast bedankt grtjs. Cannas geef je niet te snel teveel mest. Zoals vaker voorkomt bij soorten die veel gekweekt worden en waarvan er veel hybriden en kruisingen zijn is er veel.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna plant verzorging

groen blad en vrij grote, helderrode bloemen.

Een nadeel van deze methode is dat het lastig is om de stokken niet te laten rotten.

Compacte plant met groen blad en grote, zalmkleurige bloemen. Daardoor kan hij wat zwak worden, en misschien schade lijden door de vorst. Cannas kun je vermeerderen door de wortelstokken in stukken te snijden. Uitstekende plant voor de volle grond. Het afvijlen of afschuren van de zaden lukte niet. Maar ja, je bent wel snel klaar en als je geen ruimte hebt waar het 10 graden Celsius blijft dan kan dit een oplossing zijn.

In de eerste weken waait het jonge groen soms een beetje kapot, maar de planten herstellen zich snel.

Een forse groeier die vrij hoog wordt. De grote soorten wil ik als haag gaan gebruiken, voor privacy op het terras. Doe dit ook met de grote wortelstokken en dek af met gewone potgrond. Gebeurt dat niet, dan duurt het kiemen minstens een jaar, anders een week of wat! Week de zaden een etmaal in lauwwarm water, stop ze in een potje met zaaigrond en zet ze in de vensterbank. Ondanks hun hoogte hoef je cannas niet op te binden. Veel canna’s in tuincentra zijn onbenoemd ( rood, geel, oranje). De Canna bloemriet zal u daar dankbaar voor zijn. De kluit voorkomt dat de wortelstokken te veel vocht verliezen.

Het delen kan zowel voor het oppotten of voor het uitplanten.

Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit iets onder de rand van de pot komt. Ik heb ze gisteren dus afgeknipt en naar binnen gehaald. Nu is mijn vraag komen er nog meer knoppen in de Canna?. Daarna kan een gat van 10 tot 15cm diep gegraven worden voor de wortelstok, die horizontaal geplaatst moet worden. Sommige canna’s hebben er veel last van andere minder. Ik heb het zelf nog nooit gegeten, maar als je dit wilt doen ga dan wel opzoek naar informatie, want de knollen moet je heel lang laten koken. Plaats ze in een ruimte waar het niet kouder wordt dan 10 graden Celsius.

Mest cannas in potten bij voorkeur bij met een meststof met een hoog kaligehalte (bijvoorbeeld NPK 7-14-28).

Heeft groot groen blad en forse, rozerode, gladioolachtige bloemen. Voor veel planten en bloemriet is het belangrijk om een juiste plaats te bepalen waar hij het beste kan staan. De zaadjes zijn enorm klein, ongeveer grootte van kiwizaadje. Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend). Rozen AZ Organische rozenmest 1.

In de tropen bloeien Cannas het hele jaar.

Knip na de eerst nachtvorst de bladeren 5 centimeter boven de grond af.

Zodra het voorjaar wordt zal ik de pot wat lichter zetten en eventueel wat water erbij. Ze kunnen makkelijk 3-4 mtr groeien in één seizoen, ze groeien dus ook veel harder als bijvoorbeeld de. De grond mag niet uitdrogen en ook weer niet te nat zijn anders treedt wortelrot op. Een van de beste cultivars voor een pot.

Het is al bijna drie jaar geleden dat jij om een antwoord vroeg.

Forse, groenbladige canna met heldergele bloemen. De Canna is een tropische plant die graag in de zon staat en veel vocht nodig heeft. De kluit dient tijdens de zomer echt goed nat gemaakt te worden, soms wel 2x per dag. Secretariaat Nederlandse Kuipplantenvereniging - Ten Harmsenstraat 2 - 2406 TV Alphen a/d Rijn. Canna is een pracht plant voor huis en tuin!. In de zomer moet de Canna (bloemriet) goed vochtig worden gehouden, vooral wanneer hij buiten staat in de warmte en in het zonlicht. Uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert te herbloei, soms zijn er duidelijk nieuwe bloemaren zichtbaar.

Behalve als je zaad wilt winnen.

Omdat op ons deel van het continent er nagenoeg geen strenge vorst meer is kan je overwegen om da Canna in de grond te laten. Controleer desondanks tijdens het bewaren af en toe of de wortelstokken toch niet aan het uitdrogen zijn. Wanneer kunnen we cannas beschermen tegen de wintervorig jaar (winter) blijven zitten in de volle grond en heb deze zomer enorm veel bloemen gehad tot nu nog. Toen kwamen winters voor met hele lage temperaturen en ook nog eens voor een langere periode.

Gebruikt u vulcastrat met een watermeter? Dan gelden er hele andere watergeef regels! Met dit systeem dient u eenmaal per week water te geven aan de palm totdat de watermeter beweegt.

Staat hij buiten, dan is het op zich is het niet een probleem om hem in de zomer te verpotten, maar in de herfst en winter raden wij wel af, omdat hij dan niet de kans krijgt om optimaal door te wortelen en goed te groeien. Wij waarderen onze klanten enorm!. Natuurlijk moeten we dit voor zijn. Het verpotten van een Canna - bloemriet waarvan de kluit is doorgegroeid brengt een paar voordelen met zich mee.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen