Huisplant doctor : antwoorden op top huisplant vragen blog bij thompson & morgan

Huisplant Doctor : Antwoorden op Top Huisplant Vragen Blog bij Thompson & Morgan.

Huisplant Doctor: Antwoorden op Top Huisplant Vragen.

Van knapperige bladeren tot soggy succulenten, onze Huisplant Doctor geeft deskundige antwoorden op uw top.

Er is geen vaste regel omdat hoe vaak je nodig hebt om uw huisplant water afhankelijk is van een groot aantal omgevingsfactoren (licht, temperatuur, tijd van het jaar) en de individuele soort. Houd er rekening mee dat overbewatering is vaak dodelijker dan onderwater omdat de meeste planten hebben natuurlijke strategieën om te gaan met korte periodes van droogte, maar zijn minder in staat om overstromingen te overleven. Als je vindt water geven een karwei zijn er tal van droge liefdevolle planten die goed omgaan met verwaarlozing. Voor meer informatie over water geven zie onze.

Waarom zijn de bladeren van mijn huisplant geel geworden?.

Bladvergeling kan vaak worden veroorzaakt door overwatering.

Observeer of het de bladeren aan de boven- of onderkant zijn die tekenen van vergeling vertonen.

De onderste bladeren van uw plant kunnen af en toe geel worden en vallen en dit is een vrij normaal deel van het plantengroeiproces. Echter, als veel van de bladeren worden beïnvloed dan zijn milieufactoren de schuld. Vaak, lagere bladvergeling is een teken van onjuiste besproeiing, meestal overbewatering. Tip uw plant uit zijn pot en controleer de wortelbal. Indien nodig, droog het grondig uit door het te staan op een bed van krant.

Wanneer de bovenste bladeren van een huisplant geel worden, kan dit een indicatie zijn van voedingsstoffentekort veroorzaakt door het drenken met hard water of door het ontbreken van stikstof in de compost. Nutriëntdeficiënties worden vaak aangeduid door een duidelijk patroon van verkleuring bekend als interveinale chlorose. Dit betekent dat de bladaders donkergroen blijven terwijl het weefsel tussen de aderen geel wordt of bleek wordt. Behandel je huisplant op een vloeibare voeding en kijk of het probleem verbetert.

Als de bladeren geel zijn geworden aan de kant die weg is van het raam, dan kan gebrek aan licht het probleem zijn. Draai je planten regelmatig of vind ze een helderder plek.

Er zijn zoveel verschillende huisplanten om uit te kiezen kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen.

Ten eerste, beslissen over waar je gaat uw huisplant. Als je een heldere kamer die zuid of west gericht is, dan is uw keuze onbeperkt. Maar als je wilt een plant voor een noord-gerichte kamer die niet direct zonlicht krijgt, moet je voorzichtiger zijn en planten kiezen die kunnen omgaan met lagere lichtniveaus.

Ten tweede, maak een realistische beoordeling van uw niveau van tuinieren ervaring en hoeveel tijd je hebt. Er zijn een groot aantal gemakkelijk te onderhouden planten, zie onze.

Zodra je hebt besloten over de omgeving en het niveau van onderhoud dan kun je creatief over.

Moet ik mijn plant van boven of onder water zetten?.

Sommige huisplanten, zoals deze Afrikaanse Violet, zijn gelukkiger besproeid van onderen.

Er zijn een aantal huisplanten die veel gelukkiger zijn met bodembesproeiing. Dit omvat droge liefdevolle soorten die vatbaar zijn voor wortel- en stamrotten zoals cactussen en succulenten. Andere planten houden niet van water op hun bladeren of kronen, waaronder Saintpaulia (African Violet), Gloxinia (Sinninga speciosa) en Cyclamen.

Bij deze planten moet je altijd de pot in een schotel plaatsen. Na het vullen van de schotel met water laat je de plant ongeveer een half uur achter om het water te absorberen. Laat ze niet lang in het water zitten en laat de plant volledig uitlekken na het drenken.

De meerderheid van de andere huisplanten zijn prima met het drenken van boven.

Welke huisplant kan ik in een donkere kamer plaatsen?.

Planten kunnen niet overleven zonder licht maar Aspidistra elatior (Cast Iron Plant) is vooral tolerant voor lage lichtniveaus omdat zijn natuurlijke habitat de diepe, droge schaduw van de bosbodem is. Lage lichtniveaus zullen de plantengroei vertragen, zodat je dit kunt compenseren door je plant gedurende ten minste een deel van het groeiseizoen op een lichtere plek te behandelen.

Wat zijn de gemakkelijkste huisplanten om te groeien?.

Weinig onderhoud huisplanten achterste rij van links:.

(Cast Iron Plant), Sansevieria (Moeder in Wetten Tongue) en.

Al deze zullen tolereren een aanzienlijke hoeveelheid verwaarlozing en je kunt meer lezen over hen en andere lage onderhoudsinstallaties in mijn Top 10 Makkelijkste Huisplanten.

Hoe weet ik of een plant moet verpotten?.

Het is belangrijk om je huisplant niet onnodig in beslag te nemen omdat het zou kunnen leiden tot planten overbewaterd worden. Over het algemeen, huisplanten genieten ervan vrij knus in hun potten. Wees vooral voorzichtig met droge liefdevolle soorten zoals cactussen en succulenten en planten die van nature ondiepe wortelsystemen hebben. Als uw plant gelukkig groeit, laat het met rust!

Wanneer verpotten nodig is, zal het moeilijk worden om uw plant water te geven. De wortelbal zal zo overbelast zijn dat water en vloeibare mest niet doordringen. Wortels zullen ook uit de afvoergaten steken waardoor het moeilijk voor u zou kunnen zijn om de plant uit zijn pot te bevrijden. Groei wordt vertraagd of gestopt.

Tip uw plant uit zijn pot en onderzoek de wortelbal. De plant is pot gebonden als de wortelbal is zeer dicht, met wortels cirkelen rond en rond de pot, zodat er weinig compost zichtbaar in de onderste derde.

Doe elke pot omhoog vroeg in het groeiseizoen wanneer uw plant in actieve groei is en zal de tijd hebben om uit te breiden in zijn nieuwe pot lang voor de winter slaapzaligheid. Houd er rekening mee dat het oppotten zal leiden tot uw plant groter te groeien. Als dit isnt gewenst, dan licht trim de bodem van de wortels in plaats daarvan. Wanneer je pot omhoog dont bereik voor een extra grote pot. Kies een container die slechts 1-2cm in diameter groter is dan de bestaande pot. Matig uw waterregime achteraf als de wortels hebben uitgebreid in hun nieuwe pot zullen ze worden omgeven door een laag van natte compost. Zorg ervoor dat u de juiste compost voor uw plantentype te gebruiken; de meeste huisplanten genieten van een gratis regenmedium.

Waarom is mijn huisplant hoog en spindly gegroeid?.

Dit is hoogstwaarschijnlijk een probleem met gebrek aan licht. Andere verklikkertekens zijn ongelijke groei, met de plant zich uitstrekt naar het licht en kleine bleke bladeren. Het is een veel voorkomend probleem in de winter wanneer uw huis warm blijft als gevolg van centrale verwarming die actieve groei stimuleert op een moment dat er niet genoeg licht is om het te ondersteunen.

Waar mogelijk, beweeg je plant in een lichtere positie. In de winter kun je je plant aanmoedigen om in een rustfase te gaan door hem minder te besproeien en op een koele plek te houden. Voor meer antwoorden op kamerplantvragen over verlichting zie onze.

Waarom zijn de bladeren van mijn huisplant bruin geworden aan de randen?.

Als alleen de randen of puntjes van de bladeren bruin zijn geworden, is dit normaal gesproken een probleem met droge lucht of tocht. Beweeg je planten weg van radiatoren en nevel ze regelmatig of zet ze op een bed van kiezels in een bak vol water.

Controleer ook op eventuele waterproblemen. Zie Overwatering of Onderwatering hieronder.

Waarom laat mijn huisplant plotseling bladeren vallen?.

Afbeelding: Ficus benjamina van Thompson & Morgan.

Dit gebeurt vrij vaak wanneer je een nieuwe huisplant naar huis brengt of wanneer je een plant van de ene kamer naar de andere verplaatst. Ficus benjamina zijn vooral vatbaar voor bladdruppels.

Het wijst op een plotselinge verandering van de omstandigheden, de meest voorkomende zijn variaties in het water, licht en temperatuur.

Ten eerste, controleer de pot compost en indien nodig, tip de wortelbal uit zijn pot om een goede kijk op het hebben van een goede. Voel de compost en het vochtgehalte te beoordelen. Als de wortelbal is doorweekt dan heb je overwaterd, het. Snel dit te verhelpen door het staan van de kale wortelbal op sommige kranten. Blijf verfrissen de vochtige krant totdat de wortelbal is voldoende uitgedroogd. Helaas, overbewatering kan leiden tot onomkeerbare schade. In de toekomst, voorkomen dat uw plant te zitten in het water. Zorg ervoor dat het water tijdens de wintermaanden, wanneer de plant niet actief groeit.

Als de wortelbal erg droog is kan het zijn dat je hem onder water hebt gezet. Probeer een consistent niveau van water te handhaven tijdens het groeiseizoen terwijl de bovenste paar centimeter compost tussen de besproeiingen uitdroogt.

Te weinig licht kan ertoe leiden dat de onderste bladeren vallen en is een gemeenschappelijke oorzaak van bladdruppels in Ficus benjamina. Probeer zoveel mogelijk licht te geven voor je plant, vooral in de winter. Voor meer antwoorden op huisplant vragen over verlichting, zie onze.

Een verandering in positie, ruimte, seizoenen of temperatuur kan bladdruppels veroorzaken. Dit gebeurt vaak bij nieuwe planten die zijn overgebracht van een warme en vochtige kasomgeving naar een koele, droge woning. Andere stressoren zijn het inschakelen van de verwarming in de winter, het plaatsen van planten in de buurt van radiatoren of in tocht.

Probeer een positie te vinden voor uw huisplanten waar de omgeving consistent is. Nieuw gekocht planten kunnen een tijdje duren om te acclimatiseren en moeten geleidelijk herstellen door zelf te voorzien in hun andere behoeften worden voldaan.

Waarom is mijn succulent/cactussen rotten aan de basis en kiel over?.

Dit wordt normaal veroorzaakt door overbewatering. Helaas geeft het aan dat de wortels verrot zijn en de schade onomkeerbaar is. Echter, met succulenten kun je de steel terugknippen naar gezond materiaal en het verpotten om nieuwe wortels te kweken.

Een andere frequente oorzaak van dit probleem met succulenten is wijnstok weevil grubs vooral als je je planten om buiten te staan in de zomermaanden en vervolgens bracht ze terug onder dekking voor de winter. Deze grubs eten alle wortels verlaten een holle stengel en de hele rozet wordt los van de grond. Wanneer je de rozet verwijderen, moet je in staat zijn om C-vormige, romige insecten ongeveer 10mm lang met bruine hoofden. Zoals hierboven, trim alle dode en beschadigde delen en een paar van de bladeren, zodat je genoeg van een stengel om de plant opnieuw te bevestigen en pot het in een nieuwe container. De rozet zal groeien nieuwe wortels. Als wijnstok weevil is een frequent probleem, vermijd het gebruik van pesticiden en behandel je planten met biologische nematoden die parasitis de wijnstok weevil grubs.

We hopen dat we je kamerplant vragen hebben beantwoord, als je meer informatie wilt over huisplant zorg, bekijk onze andere.

Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor huisplant rassen, ga dan naar onze.

Opslaan mijn naam, e-mail, en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar.

De T&M blog heeft een schat aan goed geïnformeerde medewerkers. Ontdek meer over hen op onze.

Geranium plagen, ziekten en andere problemen.

Problemen met het schieten van uw Geranium groeiende problemen.

Kleine grens plant ideeën met hoge impact.

De Canna indica 'Durban' krijgt vanaf juli oranje gekleurde bloemen.

Although this pest has not been causing severe damages yet, it can particularly affect plants grown in greenhouses and can be combatted with parasitical wasps.

Canna indica, commonly known as Indian shot photo taken at Tagore Park Mahe District, Puducherry UT, India. became an important food source. De bladeren zijn erg decoratief. Vanaf midden mei, als er geen vorst meer te verwachten is, kan de plant met de wortelkluit op een. Voor een snellere kieming is het beter om de bolle kant met een vijl of schuurpapier te bewerken, tot het witte gedeelte van het zaad te voorschijn komt. N a de winter nieuwe aarde en hij kan weer helemaal opbloeien in de volgende zomer. The Achira rhizomes consist of 73% water. World Checklist of Selected Plant Families.

University of Antioquia, Medellín.

Oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar is al snel over de hele wereld verspreid. the substrate should be rich, humiferous, and light. Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent. Contactgegevens Nederlandse Kuipplantenvereniging. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. Van daaruit is het over de hele wereld verspreid.

Vragen? Wij zijn zowel via de mail als telefonisch bereikbaar.

Cannas zullen langer bloeien wanneer de dode bloemen steeds worden verwijderd. Checklist of the Plants of the Guiana Shield (Venezuela: Amazonas, Bolivar, Delta Amacuro, Guyana, Surinam, French Guiana). Jong nog opgerold blad wordt soms aangevreten door slakken maar cannas hadden tot voor kort verder nauwelijks last van ongedierte. Canna indica is native to South America: Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru, Brazil, Uruguay and Argentina as well as the West Indies and Central America.

As the Las Vegas region is arid and semiarid, achira was not likely a native plant, but imported from more humid climates.

However, the rhizomes are mainly harvested later, after 8 10 months, when they reach their maximum size. Although it can tolerate dry periods, occasional irrigation will be beneficial for the yield. Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden. De knollen hoeven dan niet opgegraven te worden. De wortels mogen daarbij tot in het water rijken. The three carpels are at a constant under (syncarp) ovary adherent which has a soft-spiky surface and many central angle constant ovules contains.

The leaf blade has a length of 30 to 60 cm and a width of 10 to 20 cm.

from which it differs in much smaller, deep-red coloured flowers, short and slender rhizomes and chromosome numbers (2n=27 in. 2002, Problem plants in Ngorongoro Conservation Area, Tanzania, Unpublished report submitted to the NCA in November 2002, 15p. In de winter sterft de plant af. Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. They can be eaten raw, but are usually baked. Greensboro, North Carolina: National Plant Data Team.

Ze worden hier in 3 groepen verdeeld:.

Azadirachta indica - neemboom / wonderboom.

Nevertheless, some diseases have been recorded to affect. Applying fertilizer evenly on both sides of the roots helps them to absorb water and grow uniformly. A small species; green foliage, oval shaped, white margin, branching habit; spikes of flowers are erect, self-coloured pink, staminodes are long and narrow, edges regular, labellum is pink, stamen is pink, style is pink, petals red with farina, fully self-cleaning; fertile both ways, self-pollinating and also true to type, capsules ellipsoid; rhizomes are thick, up to 3 cm in diameter, coloured white and pink; tillering is prolific. Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. Fast growing weeds can have a negative impact on.

Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend).

Canna wortelstokken prefereren een constante, vochtige grond. (achira) has been cultivated by indigenous peoples of the Americas in tropical America for thousands of years. Verwijder zorgvuldig elke klomp Canna wortelstokken en leg ze in een plastic doos gevuld met perliet of veenmos. Pflanzenpflege - Cannawurzelstöcke Pflege. Vaak gebruikt in bakken en potten, ze beleven een terugkomst in populariteit als borderplant.

has become a characteristic crop for large-scale cultivation in China.

Invasive plants affecting protected areas of West Africa. De plant is niet winterhard en de knollen moeten droog overwinteren bij 18°C. A biological assessment of Noel Kempff Mercado National Park, Bolivia. The third step is sieving to separate the starch from the rest of the rhizome pulp: The grated rhizomes and additional water are passed manually or mechanically through a sieve. A medium sized species; green foliage, ovoid shaped, branching habit; spikes of flowers are erect, yellow with red spots, staminodes are long and narrow, edges regular, petals green, fully self-cleaning, low bloomer; fertile both ways, self-pollinating and also true to type, capsules globose; rhizomes are thick, up to 3 cm in diameter, coloured white and pink; tillering is average. Tijdens de zomermaanden regelmatig het verwelkte blad en bloemen eruit halen. took notice of achira in 1549 when it was mentioned as one of four root crops being grown for food by the people of the Chuquimayo valley (. The seeds are hard enough to shoot through wood and still survive and later germinate.

Ze worden hier in 3 groepen verdeeld:.

Een gedetailleerd overzicht van alle planten. In maart gezaaide planten kunnen hetzelfde jaar nog bloeien. Wij leveren de beste kwaliteit bloembollen, zaden en tuinartikelen in heel Europa en worden gewaardeerd door onze snelle service en kwaliteit. Vereniging van kuipplantenliefhebbers met landelijke en regionale activiteiten. The three petals are green or have depending on the variety shades of yellow about orange and red to pink.

Nobuyuki Tanaka: "Taxonomic revision of the Cannaceae family in the New World and Asia".

Canna indica 'Durban' of Indisch bloemriet - Informatie:. Due to the use as a food crop and relatively low diseases and pests pressure. CORPOICA, Programa Nacional de Maquinaria Agrícola y Postcosecha, Tibaitatá. is a plant that can withstand low temperatures (down to -10 °C in regions with a mild climate). 5 to 3 cm long, chestnut coloured, with a large amount of black and very hard seeds. 'Red Stripe' rood met donker roodgroen blad. De bloemen zijn groter dan 12,5 cm.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica

The round seeds are pierced in some areas and used as pearls.

Cannas zullen langer bloeien wanneer de dode bloemen steeds worden verwijderd.

De wortels kun je gebruiken om te eten en smaken licht naar zoete patatten. Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. but thrives in temperate, tropical or subtropical mountain climates, between 1,000 and 2,000 meters above sea level; at an average temperature of 14 to 27 °C and minimum annual rainfall of 500 mm and up to 1,200 mm. Verwijder bloemen als ze verdorren. Snij in het najaar, als de vorst het gebladerte heeft gedood, de Canna planten terug tot 15cm hoogte. When applying fertilizer, direct contact with the base and leaves should be avoided. Nederlandse vereniging van liefhebbers van kuipplanten. omdat door het grote blad veel water verdampt.

(Oct 2011), "The Origins of Plant Cultivation and Domestication in the New World Tropics".

Planten op een zonnige warme plek en matig vochtige grond. Rhodochiton atrosanguineus                  . Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. Bewaar de wortelstokken na het bloeiseizoen in een doos. Internationale leverancier van Bloembollen en Zaden. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. Alexander, TH Hollowell & CL Kelloff. Taxonomic revision of the family Cannaceae in the New World and Asia. De naamgeving van Cannas is nogal verwarrend.

This type of plastics is affordable and can degrade completely into fertilizer for crop production in just a few months.

and has been declared as invasive in the following places:. Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. Er zijn heel veel soorten cannas vanaf een halve meter hoogte tot reuzen van 2-3 meter. In CY Wu, PH Raven & DY Hong (eds. The research in China mainly focuses on processing methods, and additionally, there are few studies on varieties and cultivation techniques. 20 cm boven de aarde afsnijden en de rizomen met een deel van de aarde in een donkere, droge ruimte niet kouder dan 10° C bewaren. Rhizomes for starch extraction should be processed within days after the harvest due to their perishability. 7 cm long and the petals erect, 46. To diminish the risk of spreading diseases, dead and infected leaves should be removed.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen