Echinacea purpurea: paarse koenbloem - epische tuinieren

Echinacea Purpurea: Paarse Koenbloem - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u kopen via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Echinacea Purpurea: Groeien Purple Cooneflower.

Echinacea Purpurea: Paarse Koenbloem telen.

is een veel geliefde en gewilde bloeiende plant om te groeien in de tuin voor bloemstukken, kruidenthee, om vlinders aan te trekken, of gewoon te worden bewonderd om zijn architectonische schoonheid. De paarse tot lavendel stralen van zijn madeliefachtige bloemen zijn perfect geschikt om te groeien in cottage tuin grenzen, in brede driften tussen hoge grassen, of als onderdeel van een prairie tuin. Welke stijl je kiest om je te groeien.

Wilde tuinen in Noord-Amerika profiteren van de toevoeging van paarse kegelbloemen trekken inheemse soorten van heilzame insecten de hele zomer zoals bestuiving bijen, kolibries, en vlinders. Zijn herten-resistente natuur maakt het perfect voor inheemse wilde dieren tuinen. Wanneer bloemen beginnen te vervagen het de beurt van de kleine vogels, vooral vinken om te feesten op de gedroogde zaadkoppen.

In de traditionele geneeskunde, de gedroogde bloemen van.

zijn een zeer populaire kruidenthee en bekende remedie voor het stimuleren van het immuunsysteem tegen seizoensverkoudheid, griep, en borstinfecties onder andere kwalen.

Goede producten Bij Amazon For growing Echinacea Purpurea:.

Echinacea purpurea is net als andere echinacea's een bijenmagneet.

4-5ft (120-150cm) hoog; 18-24in (45-60cm) verspreiding.

Slak, slakken, wijnstokkever, en poederige meeldauw.

Paarse kegelbloemen kunnen een prachtig display in de tuin creëren.

Echinacea, uit de Griekse echino betekenis spiky of prickly, is het geslacht van ongeveer negen echinacea soorten, purpurea is een. Elke soort heeft meerdere rassen in alle maten en kleuren, zoals de bleke romige witte bloemen van White Lustre, de paars-rode bloemenkoppen van Bright Star, en de diepe roze bloem met heldere oranje kegels van Robert Bloom.

Echinacea is algemeen bekend als coneflower of oostelijke paarse coneflower, maar het wordt vaak aangeduid met zijn botanische naam echinacea.

soorten komt uit de rotsachtige heuvels, prairie graslanden, en bossen van Midden- en Oost-Verenigde Staten. Als een winterharde klontervormende kruidachtige vaste planten.

is een hoge roze tot paarse madelief-achtige bloem, uit de familie.

met langdurige bloemen die zichzelf ondersteunend en weinig onderhoud. Hoeveelheid en kwaliteit van de bloemen verbeteren met rijpheid met planten groeien bloemen tot 4-5ft (120-150cm) in hoogte en blad 18-24in (45-60cm) over.

Paarse kegel bloemen produceren basale bladeren rond Mei die zijn donkergroen, lang, ovaal, diep geaderd, en ruwweg textuur. Bloeiende lichtgroene stengels zijn stijf, rechtop, en met verspreide witte haren met soortgelijke, maar iets kleinere bladeren. Enkele roze geplooide bloemen, soms neigen naar lavendel stralen, 5in (12cm) over worden geproduceerd met een bloeitijd van begin zomer tot september met een centraal oranje-bruin stekelige zaadkop kegel. Zodra de hangende stralen rond het zaad hoofd fade, de bloemen droog om te vormen spiky bruine globes. Zaden zijn klein, bruin, en wig tussen de spikes waardoor ze moeilijk te oogsten hoewel planten gemakkelijk zelf zaaien in de late herfst. De gedroogde stijve stengels blijven rechtop gedurende de winter als niet teruggesneden terwijl de bladeren blijven slapend tot de volgende lente.

Echinacea heeft zwartachtige tapwortels met korte niet-invasieve wortelstokken. Hoewel planten kunnen worden gekweekt door verdeling, ze niet tolereren verstoring goed en kan het een paar jaar duren om te herstellen en zich te vestigen op nieuwe locaties. Inheemse Amerikanen in Noord-Amerika gebruiken Echinacea purpurea om pijn, hoest, verkoudheid, reuma, brandwonden en tandpijnen te behandelen. Alle delen van de plant kunnen medicinaal worden gebruikt.

Een extreme close-up van een Echinacea purpurea kegel.

Late lente na alle risico van vorst is voorbij is de beste tijd van het jaar om paarse kegelbloem planten. Groei echinacea in volle zon om deel schaduw in vruchtbare goed drainage bodems, hetzij in de grond of in containers. Kies een container die diep genoeg is om de wortel van de kraan en breed genoeg om deze klontervorming perennial kamer te verspreiden. Container-groeide coneflowers zal moeten worden gedrenkt regelmatiger dan die geteeld in inheemse bodem.

Paarse kegelbloem kan worden gekweekt uit zaad, kinderbouillon, of door wortelsnijden en plantendivisies. Zaden kunnen worden gestart binnen 4-6 weken voor de laatste vorstdatum en zal een periode van koude stratificatie nodig om kiemkracht te helpen. Het plaatsen van zaden in de koelkast voor een paar weken voor het zaaien moet het werk doen. Verharden planten uit voor ten minste een week om hen te helpen acclimatiseren aan elementen voordat het planten uit.

Gekochte kinderbouillon kan direct in hun laatste groeiende posities worden geplant. Gewoon een gat graven groot genoeg om de wortelbal en plant op dezelfde diepte als in de pot te plaatsen. Divisies en gevestigde wortelstekken moeten op dezelfde manier worden geplant.

Echinacea purpurea kan halfschaduw verdragen, maar geniet van de zon.

Eenmaal vastgesteld, echinacea is gemakkelijk te verzorgen voor. Voor het geval, hier is een complete gids om u te helpen uw bloemen in goede gezondheid te houden, met gezonde groei bloeiende bloemenkoppen door de late zomer.

geniet van een volle zon positie, maar zal ook groeien in gedeeltelijke zon tot lichte schaduw. Planten hebben een minimum van 4-6 uur directe zon om te gedijen in USDA zones 3 tot 9. Dit zijn enkele van de enige planten met een inheemse bereik van deze grootte. Echinacea is droogte tolerant, hittebestendig, en zal overleven lichte vorst. Bescherm nieuwe scheuten van late voorjaar vorst met a.

Water de grond vroeg in de ochtend om planten genoeg tijd te geven om al dat vocht te absorberen voor de volle middag hitte van de zon.

tuinslangen, of een besproeiing kan met het water gericht op de grond. Jonge planten moeten worden gekweekt in vochtige grond totdat ze zich vestigen in hun nieuwe groeiende posities. Rijpe exemplaren hebben lage waterbehoeften, alleen irrigatie nodig wanneer tekenen van hitte stress of extreme droogte.

Oostelijke paarse kegelbloem is aan te passen aan de meeste bodemtypes, zelfs goed te doen in grind, klei, en zeer zanderige grond.

in rijke goed gedraineerde grond bereid met veel organische materie.

Te veel stikstof meststof bij het groeien.

kan leiden tot zwakke floppy planten die veel golvende gebladerte produceren ten koste van bloemen. Een goede mulch in de late herfst en opnieuw in de lente met goed geroteerd.

of compost zal genoeg voedingsstoffen voor het seizoen.

rond de basis van planten in het voorjaar en water het goed voor mooie roze en paarse bloemen in de late zomer.

Deadhead besteed paarse bloemen gedurende het bloeiseizoen om veel nieuwe bloeiende stengels aan te moedigen. Zaad hoofden kunnen worden achtergelaten voor de vogels in de late herfst / winter en terug te snijden in de lente wanneer nieuwe scheuten verschijnen.

kan worden gekweekt door zaad, plantendeling, of wortel stekken. Zaden moeten worden geoogst uit uw gezondste voorraad en ergens koel als de koelkast te simuleren winter koude stratificatie. Goede kwaliteit opgeslagen zaden kunnen ook worden gebruikt. Zaaizaad 4-6 weken voor de laatste vorst datum op de top van vochtige grond, 2 inch uit elkaar als zaaien in zaadbakjes, en bedek licht met sommige gezeefde grond. Houd de grond vochtig en op een temperatuur van ongeveer 55o (13oC) tot kiemkracht die kan duren tussen 5 en 20 dagen. Pot op zaailingen individueel in 3in (9cm) potten en groei voort, alleen planten buiten na alle risico van vorst is voorbij.

Propagate oostelijke paarse kegelbloem door verdeling in het voorjaar of de herfst, het minimaliseren van schade aan de tap wortel. Graaf een groot, diep gat rond een volwassen plant en zachtjes plagen van de hele wortelbal uit de grond. Splits de wortelbal in het gewenste aantal nieuwe planten, hetzij door te breken delen met de hand of delen met een zaag of mes. Plant elke nieuwe sectie onmiddellijk in een voorbereid plantgat gewijzigd met veel verse compost. Echinacea niet altijd transplanteren goed en kan de tijd nemen om zich te vestigen in de nieuwe aanplantlocatie.

Neem wortel stekken in de late herfst tot vroege winter wanneer de plant is slapende. Aan de rand van een volwassen echinacea plant, graven tot de wortels worden blootgesteld en kies een gezonde sectie 1 tot 3in lang met bewijs van de vorige seizoenen scheuten bevestigd aan de wortel. Snijd de sectie met behulp van een scherp, schoon mes en plant in een pot bereid met een mix van vochtige compost en zand of.

Bedek het snijden lichtjes, houd vochtig, en ik laat ergens koel, uit direct zonlicht totdat nieuwe scheuten verschijnen in de lente.

Andere bestuivers worden aangetrokken tot E.

is een taaie koekje, tolererende hitte, vorst, en droogte. Er zijn een paar dingen die het kunnen stoppen in zijn sporen. Lees verder om uit te vinden wat ze zijn en hoe ze te overwinnen.

die vaak kunnen worden gezien als een groeiend probleem. Coneflowers gewoon tijd nodig om te rijpen voor de bloeitijd wanneer ze beginnen met het produceren van die geweldige madeliefjes bloeit. De beste actie om dit te nemen is om te dubbel-checken dat je je planten voorzien van de best mogelijke groeiomstandigheden samen met een beetje geduld!.

Als je paarse kegelbloem er een beetje laksluster uitziet, controleer dan of je dat niet bent.

leidt tot potentiële wortelrot of misschien is de groeilocatie niet diep genoeg om de planten lange kraanwortel tegemoet te komen. Laat de grond uitdrogen tussen het besproeien en als je denkt dat de locatie niet goed is, dan herplanten op een nieuwe locatie. Echinacea transplanteert niet goed dus doe dit alleen als laatste redmiddel.

vinden jonge verse paarse kegelbloem blad bijzonder heerlijk, verslinden vroege lente scheuten in een avond en het verlaten van een glinsterende slijmspoor als bewijs. Ze voeden zich meestal's nachts en zijn actiever in het vochtige weer van de vroege zomer. Verminder slak en slakkenpopulaties door het verwijderen van hun dagelijkse schuilplaatsen en broedplaatsen zoals vochtig nat hout en onkruid matten. Verwijder met de hand op zicht (beste resultaten's nachts) of laat bier of havermout vallen die kunnen worden verzameld en weggegooid in de ochtend. Als al het andere faalt gebruik organische slak/slak pellets. Lees het etiket zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze niet kwaad andere wilde dieren.

veroorzaakt angst bij de meeste tuinders. Ze hebben meestal invloed op planten gekweekt in containers, maar die gekweekt in de grond kan ook slachtoffer worden van het kwaad onevil. Kleine inkepingen gesneden langs bladranden kan een teken van een volwassen wijnstok onevil. Dit is oppervlakkige schade en zal geen invloed hebben op de gezondheid van de planten. Echter, waar er volwassenen zijn zijn er binnenkort-aan-zijn larven die schade aan de wortels en vaak de dood van de hele plant veroorzaken. Beïnvloede planten zullen beginnen te verwelken, sterven kort daarna.

Vine weevils zijn resistent geworden tegen veel pesticiden die vaak beperkt zijn tot gebruik in containers en niet op open grond. Volwassenen komen's nachts naar buiten en kunnen worden verzameld en vernietigd. Gebruik kleverige vallen rond de basis om weevils te vangen als ze vallen. Planten getroffen door de larven kunnen worden gered als ze vroeg worden gevangen door ze op te graven en de wortels van alle bodem te wassen. Repot in een nieuwe container met verse compost. Nematode drenches kunnen worden gebruikt in zowel potten als open grond om de weevil larven te controleren, maar meestal vereist herhaalde behandelingen in één seizoen.

Gelukkig, echinacea is een hert-resistente plant, waardoor het een geschikte aanvulling op genaturaliseerde gebieden in elke klimaatzone in Noord-Amerika.

is een schimmelziekte die echinacea kan beïnvloeden gekweekt in warme, vochtige, schaduwrijke omstandigheden. Het groeit als een wit dik stof op bladeren en stengels, het remmen van fotosynthese en belemmerende groei. Foliage uiteindelijk geel wordt en sterft. Om poederige meeldauw te voorkomen, goede tuinhygiëne te handhaven door het verwijderen van geïnfecteerde bladgroeven om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt en opnieuw infectie in de volgende jaren. Zorg voor voldoende zon en vermijd voorwaarden de ziekte gedijt op. Geef voldoende ruimte om goede luchtcirculatie mogelijk te maken. Spray met een organische fungicide zoals.

of kaliumbicarbonaat, voorafgaand aan of op het eerste gezicht van ziekte.

A: Echinacea kan in de tuin worden geplant om bestuivers zoals vlinders, kolibries en bijen aan te trekken en als sierplant. Planten worden ook commercieel gekweekt om natuurlijke kruidenremedies te produceren.

A: Echinacea is een winterharde kruidachtige vaste plant die elk jaar terug groeit.

Q: Is Echinacea purpurea hetzelfde als echinacea?.

A: Echinacea purpurea is een van de ongeveer negen soorten echinacea die vaak collectief worden genoemd onder de veel voorkomende naam echinacea.

A: Alle delen van Echinacea purpurea zijn eetbaar. De paarse bloemblaadjes zijn bijzonder aantrekkelijk gestrooid over salades. Zoals bij alle medicinale planten, moet voorzichtigheid worden betracht bij het consumeren van enig deel van een plant.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Gardening is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

In zonnige zomers gaan ze daarmee door tot de eerste nachtvorst.

Voldoende voeding en water tijdens de groeiperiode.

Persoonlijk vindt ik de cannas met donkerkleurig blad het mooiste omdat deze een mooi contrast geven met de vele groene planten in de tuin. Ik wil graag Canas plaatsen voor een hek. groen blad en vrij grote, helderrode bloemen. Daardoor kan hij wat zwak worden, en misschien schade lijden door de vorst. Geef in de zomer volop water en mest.

De kluit voorkomt dat de wortelstokken te veel vocht verliezen.

Mocht u uw Canna nog dat beetje extra luxe willen geven, dan raden wij ook nog aan Florentus aan te vullen met Ultra focus. Wanneer de Canna bloemriet doorgeworteld is (vaak om de 2-3 jaar) raden wij aan om hem te verpotten, en dan in de lente. kan iemand mij zeggen waar ik de planten kan kopen en/of de zaden. Populaire, bonte canna voor de volle grond of kuip met groengeel gestreept blad, paarsachtige stelen en oranje bloemen.

Oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar is al snel over de hele wereld verspreid.

Ze hebben dit jaar wel zomers gebloeid, ik heb de uitgebloeide bloemen verwijderd maar geen herbloei helaas. Ze kunnen makkelijk 3-4 mtr groeien in één seizoen, ze groeien dus ook veel harder als bijvoorbeeld de. Gezien de planten onze winter niet overleven, dienen de rizomen in de herfst uit de grond gehaald te worden. Eind mei verpot ik de plantjes, (want dat zijn het inmiddels) in een grote pot en plaats deze pot(ten) in de tuin. De Canna is een prachtige Tropische plant, waarvan de bladeren veel lijken op een bananenplant. Soms maakt de plant een tweede bloemscheut anders volgens jaar weer.

Voor bijna alle planten is water geven een belangrijk onderdeel voor de plant om te overleven en te groeien.

Het vochtig houden van de kluit is zo belangrijk omdat de Bloemriet anders vocht trekt uit zijn bladeren, wat hem dor maakt, en waardoor hij uiteindelijk zou afsterven. Er zijn ongeveer negen echte soorten, die in de natuur voorkomen. en groenbladige, vrij compacte canna die bloeit met goudgele bloemen met oranjerode vlekjes. Een prachtige plant die lang bloeit en schitterend uitkomt op het terras of balkon of tussen het overweldigen groen van de rest van de tuin. Salvia Pink Amistad is een uitstekende nieuwe introductie voor 2022 die volgt op het succes van haar relatieve Amistad. Een forse groeier die vrij hoog wordt. Canna is een pracht plant voor huis en tuin!.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna plant informatie

Op minder warme dagen mag dit wel een dag overgeslagen worden.

Bruinbladige canna, waarbij de abrikooskleurige, grote bloemen mooi tot hun recht komen.

Het enige wat wel moeilijk is, vind ik, het uit de pot halen en in houdbare stukken verdelen van je Cannas. Kan ik een canna plant in een hele grote bak doen er kan 60 liter aarde in. Ik laat mijn Cannas overwinteren in een grote pot op zolder. Lees hier ons artikel in de Groei en Bloei.

Uitstekende plant voor de volle grond.

Ik hou mijn Cannas al vele jaren over. Bruin gestreept blad, de jonge bladeren neigen naar roze. Onze canna generalis heeft dikke groene puntige balletjesvaan de uitgebloeide bloem Zijn dit de zaden??. Sommige canna’s hebben er veel last van andere minder. Blijft relatieflaag en doet het goed in een pot.

De bloemen verschijnen meestal vanaf half juli en ze kunnen daarmee doorgaan tot de eerste nachtvorst.

Bloemen worden er binnenshuis meestal niet gevormd. Die zet ik dan ook weer in een grote pot. In de zomer moet de Canna (bloemriet) goed vochtig worden gehouden, vooral wanneer hij buiten staat in de warmte en in het zonlicht. Pflanzenpflege - Cannawurzelstöcke Pflege. Houd bij het planten een onderlinge afstand aan van ongeveer 30 cm, de plantdiepte bedraagt 10 cm. Canna bladeren zijn bedekt met een wasachtige substantie, waardoor het water wordt afgestoten en schimmel normaal gesproken geen vat krijgt.

Ook als bladplant zijn cannas de moeite waard.

In het groei seizoen kunnen veel soorten ook in het moeras van de vijver staan, of zelfs tot 10 centimeter onder water. Zwarte stengels en donkergroen blad met en donkere nerven en randen. Canna s houden wel van wat warmte, ze komen natuurlijk uit het regenwoud. wat zijn nu die groene balletjes aan mijn plant is dat zaad hoor ik graag wat over. Wel een enorme kluit gekregen met allemaal rhizomen en ook al uitlopers met prachtig tropisch groen blad. Veel of weinig zon, beschut tegen wind, in de schaduw bij bepaalde zonstanden dit maakt allemaal uit voor de ontwikkeling van de plant.

In het najaar zijn ze makkelijker uit de pot te verwijderen.

Ik heb een canna in pot op mijn balkon, zit ook nog een hedra bij , moet ik die ook uit de pot halen, of kan ik hem afdekken, zo ja met wat voor materiaal ?.

Tegenwoordig worden ze soms getroffen door het cannavirus,waar tot op heden nog niets aan te doen is. Die stukken bewaar ik in een donkere plastic zak. Ik zet mijn gewortelde en tot planten gegroeide Cannas in het voorjaar (mei, juni) in een grote pot waarin ik eerst een plastic zak heb geplaatst. Koop nooit slappe of uitgedroogde rhizomen, zorg ervoor dat je de wortels kunt bekijken en informeer of de planten virus vrij zijn. Dat geldt nog sterker voor cannas in potten. Het is echter ook mogelijk om Canna eerst (vanaf begin april) voor te trekken in een pot, dat levert een flinke voorsprong op. De grote meer als achtergrond beplanting. Ik had een groot aantal zaden van mijn twee cannas bewaard. Hier produceren ze vanaf half juli bloemen.

Verwijder zorgvuldig elke klomp Canna wortelstokken en leg ze in een plastic doos gevuld met perliet of veenmos.

000 planten bestellen maar ook dat we mensen op de kwekerij krijgen die één plantje kopen. Omstreeks eind maart zet ik ze opnieuw in een pot. Tot mijn verbazing zag ik vandaag dat de knop uitgedroogd was. Canna’s uitgraven en met aarde en al bewaren. Pas de hoeveelheid water aan totdat hij tussen 2 en 5 dagen na de bewatering nog licht vochtjes aanvoelt, en na 5 dagen bijna droog. Verpotten van de Canna, waarom en wanneer?.

De bloem zal uiteindelijk zaad produceren in kleine balletjes en deze zouden het jaar erop geplant kunnen worden, dit gebeurd in het eind van het jaar u hoeft dan niet steeds weer nieuwe Canna bloem rietsoorten te kopen maar kan ieder jaar opnieuw geplant worden.

Hou de doos van de vloer en bewaar deze in een droge ruimte tussen de 7 en 12 graden. Wilt u canna planten kopen? Klik hier om onze. Canna’s hebben weinig last van ongedierte. Zou dat op dezelfde manier lukken als met de andere cannas?. Dat komt doordat de druppels op het blad het licht bundelen tot een heet centrum, wat de bladeren doorbrandt. Wij waarderen onze klanten enorm!. Gebeurt dat niet, dan duurt het kiemen minstens een jaar, anders een week of wat! Week de zaden een etmaal in lauwwarm water.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen