Argentijnse mieren: how to get rid of argentijnse ant pests

Argentijnse Mieren: How To Get Rid Of Argentijnse Ant Pests.

Argentijnse Mieren: How To Get Rid Of Argentijnse Ant Pests.

Als je nog nooit gehoord hebt van de Argentijnse mier, beschouw jezelf gelukkig. Deze ongedierte zijn enkele van de meest gevreesde mieren in de wereld.

Hun belangrijkste claim op roem was de ontdekking van een enkele superkolonie die duizenden kilometers in Europa beslaat, maar ze hebben een veel donkerdere reputatie onder boeren en tuinders.

de Argentijnse mier staat in de top 100 slechtste dieren indringers.

Maar waarom aten Argentijnse mieren zo verschrikkelijk, en wat kun je doen als ze je tuin binnenvallen?.

Je moet vooral voorzichtig zijn met het bestrijden van Argentijnse mieren, want de meest populaire moordmethoden zullen resulteren in een bevolkingsexplosie.

In plaats daarvan moet je omgaan met de koninginnen terwijl je tegelijkertijd probeert de schade die deze mieren veroorzaken te verminderen.

Het kan moeilijk zijn om een Argentijnse mier te onderscheiden van andere soorten zonder te kijken onder een vergrootglas.

Ze variëren in kleur van bruin tot zwart en lijken sterk op farao mieren in het uiterlijk.

Arbeiders zijn slechts ongeveer 1/10 inch lang, en de koningin heeft de neiging om slechts ongeveer 1⁄4 inch lang.

In tegenstelling tot de meeste soorten, Argentijnse mieren koninginnen zijn mobiel en helpen de zorg voor de jongeren.

Het meest onderscheidende kenmerk is dat deze mieren hebben een oneffen thorax, duiken als een pinda schaal in het midden.

Een ander belangrijk verschil is hun geur wanneer ze verpletterd.

De meeste mieren geven een zure geur af als ze verpletterd zijn, maar Argentijnse mieren laten een muf geur achter.

Terwijl ze afkomstig zijn uit Zuid-Amerika, zijn deze zeer invasieve ongedierte nu overal te vinden behalve Antarctica.

In de VS zijn ze het meest gebruikelijk in Californië maar zijn ze in bijna elke staat te vinden.

Hoewel ze meestal ondergronds kunnen worden gevonden, kunt u ook satellietkolonies vinden in oude bomen of zelfs de muren van uw huis!.

Van alle mierensoorten daarbuiten, Argentijnse mieren zijn een van de meest gevreesde, maar niet voor enige bedreiging voor de mensen.

Ze hebben geen angel en alleen bijten wanneer uitgelokt, met de beet niet erger dan de gemiddelde bestrating mieren.

Argentijnse mieren vormen superkolonies die mogelijk miljarden mieren kunnen huisvesten met maximaal 15 koninginnen per 1000 mieren.

Naarmate de oorspronkelijke kolonie te groot begint te worden, paren de koninginnen binnen de kolonie, dan leiden een exodus van arbeiders naar satellietkolonies die blijven werken met de belangrijkste kolonie.

In veel gevallen, zullen de satellieten verbinding maken met andere satellieten of de belangrijkste kolonie ondergronds.

Maar zoveel Argentijnse mieren kunnen met elkaar overweg, ze haten absoluut de concurrentie en zullen actief jagen op inheemse mierenkolonies om ze uit te roeien.

Dit betekent dat heilzame mierensoorten worden geëlimineerd om plaats te maken voor de Argentijnse hamsters.

Nog erger, deze mieren behoren tot de soorten die honingdauw oogsten als voedselbron, en zij zullen hun vee actief beschermen tegen natuurlijke roofdieren.

bladluizen, meelerige insecten en schaal worden allemaal verzorgd door Argentijnse mierenarbeiders, die zelfs deze ongedierte zullen vervoeren naar ongedierteplanten om de honingdauwproductie te verhogen.

Tijdens het proces doden ze actief lieveheersbeestjes, parasitaire wespen en zelfs de larven van vlinders en andere bestuivers.

Het goede nieuws is dat je enkele remedies kunt gebruiken die je misschien al weet om Argentijnse mieren te bestrijden.

Van de drie methoden die hier worden opgesomd, kan DE het meeste risico dragen terwijl boorzuur het minst meedraagt.

Dit komt omdat een plotselinge daling van de arbeiderspopulatie de koninginnen ertoe zal brengen om eieren te leggen in een verhoogd tempo om de kolonie te versterken.

Als gevolg daarvan wil je DE spaarzaam gebruiken om die planten het meest risicovol te beschermen.

Borax kan een zeer effectief gif aas zijn wanneer gemengd met pindakaas of honing.

Meng 1 theelepel per kopje aas voor een relatief langzaam gif dat de mieren zullen delen met hun kolonie (en mogelijk de koningin) voordat ze sterven.

Hoewel het niet werkt als een remedie-all, kan DE van voedselkwaliteit echt helpen als het gaat om het beschermen van uw planten.

Strooi het rond de basis van uw planten om een mijnenveld van de dood te creëren.

Terwijl de Argentijnse mieren proberen om hun vee te krijgen, zullen de scherpe microscopische fossiele fragmenten hun lichamen scheuren, waardoor ze sterven van uitdroging.

Wees er zeker van om dit te gebruiken met andere methoden, want elke plotselinge daling in de arbeiderspopulatie kan de koninginnen aanmoedigen om sneller eieren te leggen.

Dit is echt een prachtig instrument op meer dan één manier.

Niet alleen beschermt een neem grond je planten met maximaal 22 dagen systemische insectendodende goedheid om bladluizen en andere sapdrinkers te doden, maar het kan ook de mierenkolonie beschadigen.

Het pure neemmengsel zal in de grond wegzuigen, wat mogelijk alle arbeiders kan vergiftigen die tunnels bouwen door het behandelde gebied.

Hoewel niet een genezing-all, is dit een andere grote tactiek om te koppelen aan methoden die gericht zijn op de koninginnen.

Een goed langzaam aas is de enige echte bondgenoot in een strijd tegen Argentijnse mieren.

Onder geen beding mag je snel-kill producten of afstotende sprays gebruiken, want dit zal resulteren in nog meer mieren om mee te vechten.

Dit omvat bijna alle populaire mieren- en ongediertebestrijdingsproducten zoals Allerhoogste IT.

In plaats daarvan is het meest populaire product de combinatie van de KM Ant Pro Liquid Bait Dispenser gevuld met Greenway Liquid Ant Bait.

De Greenway aas is een van de veiligste slow-kill aas momenteel beschikbaar en duurt een tijdje om te werken, wat in het geval van Argentijnse mieren is eigenlijk een goede zaak.

Door het doden in een langzamer tempo, zal de kolonie plotseling in paniek raken totdat het al te laat is.

Uiteraard zult u waarschijnlijk een verdelger moeten oproepen om het probleem volledig uit te roeien.

Echter, door de Argentijnse mieren te loeren zal de arbeiderspopulatie afnemen, waardoor de rest van de kolonie hongerig en mogelijk verhongeren.

Nog beter, het aas kan worden gevoed aan de koninginnen, helpen om te voorkomen dat de kolonie rebounding.

Probeer je aanval met een langzame-kill aas, dan het toevoegen van andere organische middelen om verder te snijden van de Argentijnse mieren uit hun voedsel zodra de kolonie is al kreupel voor de beste resultaten.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

nl is onderdeel van Tuincentrum Koeman.

Misschien staan ze op die plaats wel heel gunstig, of woon je vlak bij de kust, maar ik zou het risico niet nemen en zou ze binnen halen.

Daarna kan een gat van 10 tot 15cm diep gegraven worden voor de wortelstok, die horizontaal geplaatst moet worden. Ik doe dit ook en allejaren staan ze er terug. En in de het voorjaar moeten ze eerst weer tot leven gewekt worden. De grote soorten wil ik als haag gaan gebruiken, voor privacy op het terras.

De kleinere doen het goed in potten of in de border.

Cannas hebben geen bezwaar tegen onderbegroeiing, ze stellen en koele voet zelfs op prijs. Voorwaarde is dan wel dat er wel voldoende vocht en voeding is. Een van de beste cultivars voor een pot. Als de eerste nachtvorst is geweest worden de wortelstokken gerooid. Compacte plant met groen blad en grote, zalmkleurige bloemen. Zou dat op dezelfde manier lukken als met de andere cannas?. Na een paar jaar kunnen planten flink uit de kluiten gewassen zijn.

De naamgeving van Cannas is nogal verwarrend.

This cookie can only be read from the domain they are set on and will not track any data while browsing through other sites. We hebben nog steeds elk jaar prachtige cannas!. Plaats ze in een niet te ruime pot, de rhizoom moet er net inpassen. (synoniemen) en verkeerde naamgeving. Voldoende voeding en water tijdens de groeiperiode. Secretariaat Nederlandse Kuipplantenvereniging - Ten Harmsenstraat 2 - 2406 TV Alphen a/d Rijn. Rhodochiton atrosanguineus                  . Dit komt door zijn prachtige grote bladeren en grote bloemen in de kleuren oranje, rood en geel.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna plant verzorging

De cannas die hier te koop zijn, zijn meestal hybriden (kruisingen); ze worden door de kweker gemaakt.

Ook in de tuin zijn sommige cannas bruikbaar als oeverplant.

Dit jaar heb ik moeras cannas in de vijverborder geplant. Sommige soorten hebben donker of gestreept loof en geven de border een tropische tintje. Zorg er de hele winter voor dat de aarde licht vochtig blijft. Als het blad zich dan ontrold krijg je dan een reeks van ontsierende gaatjes. ik heb 2 grote planten met groen blad en rode bloemen in huis. Plaats ze in een bak met mulch (=organisch tuinmateriaal) en zorg ervoor dat de wortelstokken elkaar niet raken. Met werkhandschoenen aan lukt dat wel. Ondanks hun hoogte hoef je cannas niet op te binden.

Koop je cannalelies in potten, dan kun je ze na IJsheiligen rechtstreeks in de tuin uitplanten.

Haal na de eerste nachtvorst de bladeren weg en graaf de kluit uit. Voor komend jaar komt er een nieuw soort bij mijn verzameling. Bedek de grond rondom de Canna met dit materiaal en ook de kluit zelf. Er bestaan ook variëteiten met gestreepte bladeren en gestreepte bloemen, geel met rood.

Of bewaar ze donker en koel net als de cannas uit de tuin.

(die meestal in het water leeft) of de reusachtige. Die wordt zon 150 cm hoog wordt. Op een koele, droge plek houd het zaad lang zn kiemkracht. Aan de bovenkant van de wortelstokken zitten ogen (knoppen waaruit de stengels groeien); aan de onderkant worden de wortels gevormd. Hier produceren ze vanaf half juli bloemen. en groenbladige, vrij compacte canna die bloeit met goudgele bloemen met oranjerode vlekjes.

Je kunt onderin de pot ook potscherven over de gaten doen en als de plant eruit moet, kan je die er makkelijk uitkrijgen door met een (bamboe)stok vanonder door de potgaten de kluit omhoog te drukken.

Op een lichte plek in de kamer doet Canna het ook uitstekend als bladplant. Ik hou mijn Cannas al vele jaren over. Het is een (sub)tropische plant die in Vietnam gekweekt wordt om te eten. Ik heb het zelf nog nooit gegeten, maar als je dit wilt doen ga dan wel opzoek naar informatie, want de knollen moet je heel lang laten koken. In de volle zon wordt de plant veel minder bont.

Hou de doos van de vloer en bewaar deze in een droge ruimte tussen de 7 en 12 graden.

Twee weken geleden heb ik een paar zaden in de stek- en zaaigrond gestopt en in een mini kweekkas gezet, in de kamer in de zon. houden ze van relatief koele voeten, kop in de zon voet in de schaduw. Je kunt cannalelies in principe opkweken uit zaad, maar ze zijn niet zaadvast. en dan nog heb je met gekweekte kruisingen het probleem dat het zaad weer een kruising is en je dus niet weet wat eruit komt. Als de wortels s winters afgeschermd worden, overleeft deze canna buiten. Behalve als je zaad wilt winnen. Nu eerst wat je moet de Canna te overwinteren. wat zijn nu die groene balletjes aan mijn plant is dat zaad hoor ik graag wat over. Dat betekent dat je gezaaide plant kenmerken van twee verschillende ouderplanten krijgt en er dus niet hetzelfde uit zal zien.

Behalve delen kun je cannas ook zaaien.

Als je rizomen of wortelstokken van cannas in potten plant, gebruik dan een grote pot van circa 20 cm.

Ik had een groot aantal zaden van mijn twee cannas bewaard. Je kunt ze ook uitgraven en laten drogen. Je kunt ze het beste eerst planten in potten en pas uitplanten wanneer ze goed groeien en het warm genoeg is. Verderop in deze blog ga ik hier op in. Meng er vervolgens 5 tot 10cm compost doorheen. De winter is wel een probleem, want de Canna kan niet tegen kou en vorst.

Cannas geef je niet te snel teveel mest.

Het enige wat wel moeilijk is, vind ik, het uit de pot halen en in houdbare stukken verdelen van je Cannas. BBC Gardeners' World is published by F&L Media B. Komend jaar blijven ze in die pot staan, aangezien het wemelt van de slakken in de tuin. Vereniging van kuipplantenliefhebbers met landelijke en regionale activiteiten. Houd de planten s winters, wanneer ze nauwelijks groeien, aan de droge kant. Kan ik een canna plant in een hele grote bak doen er kan 60 liter aarde in.

De kluit voorkomt dat de wortelstokken te veel vocht verliezen.

De zaadjes zijn enorm klein, ongeveer grootte van kiwizaadje. De Canna is een tropische plant die graag in de zon staat en veel vocht nodig heeft. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors. speciosa aparte soorten terwijl de ander ze als varieteiten van C. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously. Ik zet mijn gewortelde en tot planten gegroeide Cannas in het voorjaar (mei, juni) in een grote pot waarin ik eerst een plastic zak heb geplaatst. Lees hier onze volledige Privacy- en cookieverklaring. Houd er rekening mee dat wanneer alle doeleinden zijn geweigerd, dit een negatief effect op bepaalde functies van de website kan hebben. In de zomer is dit in ons land geen probleem.

Cannas hebben sterke ondergrondse stengels, ook wel.

Ze kunnen makkelijk 3-4 mtr groeien in één seizoen, ze groeien dus ook veel harder als bijvoorbeeld de. op zoek naar de plant kom ik de plaats middelburg tegen, is dit in belgie of in zeeland?. Het is al bijna drie jaar geleden dat jij om een antwoord vroeg. De plant komt uit de tropen, dus moet de Canna overwinteren?. De grote meer als achtergrond beplanting.

This is a Hotjar cookie that is set when the customer first lands on a page using the Hotjar script.

Het is echter ook mogelijk om Canna eerst (vanaf begin april) voor te trekken in een pot, dat levert een flinke voorsprong op. Sommige canna’s hebben er veel last van andere minder. Dit is een grote soort van de Canna types, met grote op bananen lijkende groene bladeren, met een rode nerf en steel. Snijd het blad ongeveer een handbreedte boven de grond af. kan je allergiscj zijn voor de canna wanneer deze binnenshuis in bloei staat. Leg de stokken neer op een plaats waar het niet kan vriezen. kop ik beter bolle of ineens een plant en ik heb er ongeveer een 1.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen